''Wat ik echt leuk vind, is digitale innovatie’’

Sinds september van dit jaar heeft Procap er weer een stagiair Verbeelding & Verwoording bij, Leon Verlaan.
Leon is 23 jaar en woont in Nieuwegein. Hij volgt de HBO opleiding Communicatie op de Hogeschool Utrecht. Een interessante opleiding, die vooral het laatste jaar uit veel praktijk bestaat.

‘Ik hoef dit jaar alleen maar stage te lopen, nu bij Procap een half jaar en daarna nog één van 6 maanden. Alles dat ik in de stage leer, moet ik bewijzen door middel van praktijkopdrachten. Op die manier toon ik aan dat ik bepaalde competenties beheers. Ik vind het wel lekker hoor, dat ik geen scriptie hoef te schrijven, lacht Leon’.

De huidige stageopdracht van Leon sluit goed aan bij zijn wensen. ‘Ik houd me nu bezig met de interne communicatie binnen Procap en onderzoek of er een intern kennis en discussie platform gelanceerd kan worden. Dit doe ik door interviews af te nemen met een geselecteerd aantal Procappers en door het houden van een enquête. Daarnaast ondersteun ik ook bij een aantal vaste werkzaamheden en draai ik elke week mee in de team meeting.

In zijn vrije tijd houd Leon zich bezig met vormgeven en ontwerpen, van het bouwen van websites, zijn eigen CV, Lego Technic tot een echt houten huis voor zijn kat. ‘Ik kijk ook gewoon elke zondag voetbal hoor, haha’. In de zomer is hij veel te vinden op de camping in Beesd met familie, ‘daar heb ik jaren gewakeboard’.

Leon is nu alweer een maandje bij ons. ‘Procap voelt echt als een warm bad. Er lopen fijne collega’s rond en iedereen is erg behulpzaam’. Als ik vraag waarom hij uiteindelijk voor Procap heeft gekozen, geeft hij aan: ‘Procap had echt een klus liggen, het analyseren van de interne communicatie en een advies uitbrengen hoe deze te verbeteren door digitale innovatie’. Precies wat ik leuk vind! Bij veel bedrijven eindig je toch met het posten van social media berichten en hier heb ik echt het gevoel dat ik veel vrijheid krijg en de opdracht zelf kan leiden. Ik ben erg benieuwd wat voor advies ik ga schrijven, de interviews en de resultaten uit de enquête geven mij nu al een goed beeld.’

Tekst: Derya Dirker
Foto: Raymond Dekker

 

Anderen lezen ook:

Over het waarderen van broedplaatsen bij gebiedstransformatie Met een flinke dosis kennis en ervaring op...
25 / 09 / 2023
Hoe krijgen we Nederlanders zover dat ze overstappen op een duurzame manier van vervoer? Dat...
24 / 08 / 2023
Procap kenniscafé: In kenniscafé 5 brachten 3 partijen; VINU, Omniplan en Procap ieder een eigen...
16 / 06 / 2023
Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar iemand die écht bijna alles...
8 / 06 / 2023
Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.