"Vorig jaar zomer wilde ik mijn salesbaan stiekem al vaarwel zeggen. Het kostte mij blijkbaar een half jaar om naar mijn gevoel te luisteren.''

Met de komst van Derya Dirker als managementassistent kreeg onze kernwaarde ‘energiek’ een stevige impuls. Zij is een echte aanpakker, regelt en ontzorgt graag en is bovendien veel in de sportschool te vinden. Wij spraken met haar over de keuze om het sales vak vaarwel te zeggen, naar haar gevoel te luisteren, hoe ze Procap vanaf de eerste ontmoeting ervaart en wat wij van haar kunnen verwachten.

Het begin

Op een nieuwe werkplek beginnen is intensief en het kost tijd om een nieuwe flow te vinden en de zaken eigen te maken. Tijdens de eerste week bleek al haar drive. Die week was leuk en gezellig en door de hittegolf voelde Derya zich letterlijk en figuurlijk warm onthaald. “Er kwamen veel taken op me af, maar dat is ook wat ik graag wilde. Meteen in het diepe, alles in de agenda inplannen en dan gewoon ergens beginnen.” Dat klinkt alsof de vijf weken die ze vrij had voordat ze bij Procap begon, haar voldoende rust hadden gegeven voor een flitsende start. “Ik vroeg mij wel even af wat ik in die 5 weken allemaal zou gaan doen”, vertelt zij lachend. “Ik heb me niet verveeld hoor, na een week was de gehele periode ingepland, van klussen bij vrienden, tot ritjes naar Schiphol met vakantiegangers en met mijn trainer had ik een stevig trainingsschema in elkaar gedraaid.” De start bij Procap was na al die vrijheid zeker weer even wennen. Derya woont nu nog in Amsterdam en pendelt op en neer. Gelukkig woont ze straks dichterbij De Pastoe Fabriek, de thuisbasis van Procap. “Ja, straks heb ik nog een leuk project met het zoeken naar een koophuis hier in de omgeving. Na 10 jaar Amsterdam heb ik zin in deze nieuwe fase in Utrecht.”

De stap naar Procap

Vorig jaar zomer wilde ze haar salesbaan stiekem al vaarwel zeggen. Diverse social media accounts en boeken gaven haar stof tot nadenken over haar loopbaan. “Wat wil ik nu eigenlijk echt? Wie ben ik en waar liggen mijn kwaliteiten?” Zij is een half jaar op onderzoek uit gegaan naar zichzelf en kwam inderdaad tot de conclusie dat de sales haar niet gelukkig maakte. “Er zijn veel mensen om mij heen die in ditzelfde schuitje zitten”, legt ze uit. “Ik wilde en kon mezelf dat niet aan doen en besloot om tot actie over te gaan. Het kostte mij blijkbaar een half jaar om mezelf te overtuigen van het feit dat ik echt naar mijn gevoel moest gaan luisteren. Dat is best lastig ja, op mijn ene schouder zat een duiveltje dat vertelde dat ik in de sales moest blijven, want dat stond cool op mijn CV, op de andere schouder zat het engeltje dat zei, volg je hart en ga doen waar je blij van wordt. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt met mijn toenmalige baan. Ik wist precies wat ik wilde.” 
Uiteindelijk vond ze bij Procap een functie die een combinatie is van sales, communicatie (red. dat ze studeerde) en managementassistent. “Deze functie is perfect voor mij, ik zocht naar meer afwisseling en creativiteit, ik ben enorm blij met deze stap.”

Kennismaking met Procap

De eerste kennismaking van Derya met Procap was online. “Via Indeed kwam ik Procap tegen. Ik las de functieomschrijving en ik dacht meteen: ‘Wat leuk!’ De vacature vond ik uitnodigend geschreven en toen ik jouw (Raymond Dekker – red.) functietitel zag (Chef Verbeelding en Verwoording), gaf dat mij de indruk dat het wel losse mensen zouden zijn.” Na de eerste indruk pakte ze onze website erbij. “Ik ging verder kijken en las over een veerkrachtig Nederland en projecten in de ruimtelijke ordening.
Ik voelde direct een link. Ik ben altijd erg omgevingsbewust en vind het belangrijk dat we met z’n allen zorgen voor deze planeet en specifiek voor Nederland. Bovendien wekte De Pastoe Fabriek een creatieve indruk. Dat alles bij elkaar maakte dat ik graag op gesprek wilde komen.” Dat lukte. Beide gesprekken heeft zij als zeer positief ervaren en dat gevoel was wederzijds. Na 1,5 week tekende Derya haar contract bij Procap en zo had zij ineens de baan die haar nummer 1 voorkeur had. ‘’Ik vind mijn nieuwe werkplek fantastisch, lekker veel reuring met afwisselend rustige periodes, een creatieve omgeving en een fijn gestyled kantoor. Echt iets voor vrouwen misschien’’, lacht zij. ‘’Ik ben een echte interieurfreak en dol op ruimtes waarbij daar zichtbaar over nagedacht is. Bij Procap zit ik dus wel goed. Ik vind het leuk dat ik mij daar ook tegenaan mag bemoeien. Kan ik vast een start maken voor als ik straks op huizenjacht ga, haha.”

Rol

Bij Procap gaan wij uit van de kwaliteiten van de persoon en dat is bij de invulling van de rol van managementassistent door Derya niet anders. “Ik mag dat zelf uit gaan zoeken. De functie is een combinatie van managementassistent, communicatie en een vleugje sales. Het moet een balans worden tussen wat nodig is en wat ik leuk vind.” “Ik kan niet wachten tot ik in januari 2020 kan starten aan de Procap University, ik ben heel benieuwd wat ik daar nog ga tegenkomen van mezelf.” Een goede geest en lijf balans vindt Derya ook belangrijk. “Na het werk kan ik lekker stoom afblazen in de sportschool. Daar ben ik helemaal in mijn element en sluit ik de deur van het werk. Ik merk dat de andere Procappers die balans ook belangrijk vinden en dat is fijn.”

Tekst & Foto’s: Raymond Dekker

Anderen lezen ook:

Over het waarderen van broedplaatsen bij gebiedstransformatie Met een flinke dosis kennis en ervaring op...
25 / 09 / 2023
Hoe krijgen we Nederlanders zover dat ze overstappen op een duurzame manier van vervoer? Dat...
24 / 08 / 2023
Procap kenniscafé: In kenniscafé 5 brachten 3 partijen; VINU, Omniplan en Procap ieder een eigen...
16 / 06 / 2023
Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar iemand die écht bijna alles...
8 / 06 / 2023
Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.