Virusadaptief werken. Zo doen wij dat.

Het was een week van uitersten, zoals voor veel mensen in Nederland. Een collega verloor een dierbare door covid-19, er waren collega’s met lichte klachten en vandaag kwam het nieuws over de verwachte crisis in de bouw. Eentje die zich naar het zich laat aanzien zwaarder is dan de bankencrisis in 2008. Daarnaast was er positief nieuws. Procapper Caroline werd moeder van dochter Hanna, er is een opgaande trend in ons werkveld, er komen nieuwe opdrachten binnen en veel collega’s laten veerkracht zien. Jacqueline voerde bijvoorbeeld een succesvolle online dialoogronde over een aanbesteding en onze mobiliteitsexperts Jordan en Laura hadden een primeur. En last but not least: het tussentijdse onderzoek voor de ISO9001 certificering sloten wij vandaag positief af.

Succesvolle online dialoogronde aanbesteding ???
Je hebt inmiddels waarschijnlijk zelf ervaren dat op locatie vergaderen prettiger en minder vermoeiend is dan via videobellen. Toch blijkt dit videovergaderen een goede vervanger, zelfs voor een dialoogronde met gegadigden voor de aanbesteding van een groot project.

Jacqueline pakte dit, vanuit haar thuiswerkkamer, als volgt aan:
• Vooraf bellen en inventariseren hoe de deelnemers denken over de mogelijkheid om dit traject online in te gaan
• Dialoogpunten vooraf indienen en doornemen
• Duidelijke afspraken over wie waar de leiding over heeft in het gesprek
• Half uur van tevoren een voorbereidend gesprek voeren met het team

Het resultaat was een effectief gesprek en een positieve ervaring.
Meer weten of advies? Neem contact met ons op.

PRIMEUR: Webinar Mobiliteit en Infrastructuur ??‍♀️
Vandaag hadden wij de kick-off van een serie Webinars met een interne pilot. Deze eerste editie ging over het thema gedragsverandering in mobiliteit met praktijkvoorbeelden uit Maastricht en Roermond. Deze sessie werd gehost door onze experts op dit gebied: Laura Tenniglo en Jordan Jansen. Theo Heida trad op als moderator.

Binnenkort volgen er meer Webinars die toegankelijk zijn voor alle professionals die werken aan ruimtelijke projecten. Volg onze ? LinkedInpagina ? voor updates.

Positieve beoordeling tussentijdse onderzoek certificering ?
Wij zetten kwaliteit op de eerste plaats en besteden veel aandacht aan leren en ons verbeteren. Bijvoorbeeld aan de hand van evaluaties met opdrachtgevers. Eens per jaar komt CIIO bij ons langs voor een externe audit, waarbij ons kwaliteitsmanagementsysteem getoetst wordt aan de ISO-norm (de norm voor kwaliteitsmanagement).  Na meerdere gesprekken gaven zij aan zeer tevreden te zijn over hoe wij continue bezig zijn om onze dienstverlening te verbeteren. Je begrijpt dat de ‘juich-appjes’ ons om de oren vlogen. Wij zijn blij.

Thuiswerkterreur: hoe houd je het thuis gezellig? ?‍?‍?‍??‍?‍?‍??‍?‍?
De nieuwe situatie is, om een populair woord te gebruiken, uitdagend. Ingewikkeld zelfs. Om je te helpen word je ook nog eens overstroomd met mails en LinkedIn berichten met praktische tips. Een bericht dat er naar onze objectieve mening tussenuit springt is het filmpje dat Procapper Theo Heida maakte over thuiswerken met zijn kinderen. Hierin leggen zij samen uit hoe je het thuis gezellig houdt en blauwe plekken voorkomt.

Stoepkrijten in jouw leefomgeving ?‍??️?
Zoek je ontspanning en wil je liefde geven aan jouw leefomgeving? Ga dan stoepkrijten. De kinderen van onze expert mobiliteit en infrastructuur Bas de Jong tekenden de stoep vol met hartjes. Daarmee waren zijn kinderen creatief bezig en staken zij de buurt een hart onder de riem.

We wensen je een fijn en zonnig weekend.
Zorg goed voor jezelf en voor jouw leefomgeving.

#blijfthuis #houdafstand

Anderen lezen ook:

Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023
Procap kenniscafé: Gezonde verstedelijking? Hoe integreer je gezonde, leefbare steden met de verdichtingsopgave? Binnen ruimtelijke...
12 / 12 / 2022
Procap kenniscafé: Energierevolutie: een kwestie van kiezen In het kenniscafé gingen 13 deskundigen in gesprek...
31 / 10 / 2022
In het Kenniscafé gedragsverandering & mobiliteit gaan 13 deskundigen in gesprek over een aantal kwesties...
17 / 10 / 2022
Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.