Virusadaptief werken: digitale participatie en duurzame inzetbaarheid

Gek genoeg brengt thuiswerken ons dichter bij elkaar. We zien verwaaide haardossen, bijzondere schilderijen en komen veel meer te weten over elkaars privéleven. Zo blijkt Bram een kat te hebben die, helaas voor hem, vlak voor een acquisitiegesprek een kop koffie over zijn aantekeningen gooide. Oeps! Er gingen ook veel dingen goed. Bijvoorbeeld een digitale bewonersavond in Uden met Ron, Theo en Jordan. Een overzicht: 

Succesvolle bewonersavond in Uden 

‘Was erg geslaagd!’, appte Ron Buiting na afloop van deze digitale bewonersavond in het kader van de Omgevingsstudie N605 Volkel. Een afvaardiging van bewoners en ondernemers, dertien in totaal, denkt mee over oplossingen voor het samengaan van de ontwikkeling van Volkel, de provinciale weg en het landschap. Het was vooraf een beetje spannend. Vijf van de dertien mensen had zich aangemeld en er was één afmelding. ‘Het was mooi om te zien hoe er steeds meer namen rechts in het scherm verschenen en we uiteindelijk, op die afmelding na compleet waren!’, schreef Ron enthousiast.  Tijdens het gesprek met de bewoners bleek een enorme betrokkenheid en constructieve inzet. Dit deed hij niet alleen, Ron in onze appgroep: ‘En goed teamwork van Jordan en Theo!’

Hoe loop je op afstand stage? 

De coronacrisis zorgt voor afgebroken stages en dus studievertraging. Marijke is sinds januari stagiaire Verbeelding en Verwoording bij Procap. Wij zijn ontzettend blij dat zij door kan en mag gaan. Zij helpt ons met de vraag hoe wij kennisverhalen het beste kunnen delen via social media. Vanuit huis stagelopen is echter niet gemakkelijk en vraagt een behoorlijke aanpassing. Je kunt bijvoorbeeld afgeleid raken door online winkels. Wij zijn na het lezen van deze blog benieuwd naar wat Marijke inmiddels allemaal heeft gekocht en of zij de studentenbingokaart inmiddels al vol heeft?

Hoe blijf je duurzaam inzetbaar? 

Een belangrijk onderwerp binnen Procap is duurzame inzetbaarheid en dat is nu behoorlijk actueel. Niet alleen is er de dreiging van een naar virus, ook een sterk verminderde conditie ligt op de loer. We bewegen namelijk een stuk minder. Vanuit ons hoofdkantoor kregen wij al een springtouw en onderling worden vele tips en trucs uitgewisseld. Onze Chef Verbeelding en Verwoording vergaderde al meerdere uren vanaf zijn nieuwe hometrainer. Financieel aantrekkelijk is dit niet. Hij is inmiddels al zoveel afgevallen dat hij toe is aan nieuwe broeken.

Kim is gek op zon en dat maakt haar nog slimmer 

Binnenblijven is voor de op de zon verliefde Kim niet gemakkelijk. Daar heeft zij dankzij haar vader iets op gevonden. Zij is begonnen in een boek van Stephen Covey: De zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Zit je liever niet te lang in de zon met een boek, dan adviseren wij de Kleine Covey geschreven door Jan Kuipers en Ben Tiggelaar.

Met welk cadeau komt Procap volgende week? 

De verwachtingen zijn inmiddels hooggespannen. Wat viel er, na een lieve kaart, een reep Tony’s Chocolonely en een springtouw, nu weer op de mat? Herstel: wat leverde de pakketbezorger van PostNL vandaag af?

Wij kunnen niet wachten op de post van volgende week vrijdag.
Daarom #blijvenwijthuis.
Goed paasweekend!

Anderen lezen ook:

Over het waarderen van broedplaatsen bij gebiedstransformatie Met een flinke dosis kennis en ervaring op...
25 / 09 / 2023
Hoe krijgen we Nederlanders zover dat ze overstappen op een duurzame manier van vervoer? Dat...
24 / 08 / 2023
Procap kenniscafé: In kenniscafé 5 brachten 3 partijen; VINU, Omniplan en Procap ieder een eigen...
16 / 06 / 2023
Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar iemand die écht bijna alles...
8 / 06 / 2023
Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.