‘Tijdens mijn rol bij een woningstichting heb ik veel affiniteit gekregen met sociale woningbouw’

Sinds december hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij; Karlo Feunekes!
Karlo zal gaan werken aan mooie projecten in het noorden, te starten met de wijkvernieuwing in Selwerd, Groningen. Een mooi revitaliseringsproject, waar naar eigen zeggen toch wel zijn passie ligt. Het mooie Gieten is al even zijn woonplaats, echter heeft Karlo (mede door zijn werk) al vele uithoeken van Nederland gezien. Ik sprak hem over zijn loopbaan, zijn keus voor Procap en zijn passie voor muziek, wielrennen en motorrijden.

Als ik Karlo vraag hoe zijn eerste drie weken geweest zijn, antwoordt hij: ‘Ontzettend leuk! Het beeld dat ik van Procap had, klopt echt met hoe ik het de afgelopen weken heb ervaren. Zoveel gezellige en behulpzame mensen, ik voel me zeer welkom. Natuurlijk is het wel een gekke periode om ergens helemaal opnieuw te starten. Ik ken de mensen niet, ik ken de projecten niet, het blijft toch afstandelijker hoor, met zo’n schermpje ertussen’.
Gelukkig is Karlo al wel op bezoek geweest bij kantoor Utrecht, het hoofdkwartier van Procap. Hij heeft in ieder geval de kans gehad om een paar collega’s te ontmoeten en zo ook een paar projectbezoeken te doen.

Na zijn studie sociale geografie met afstudeerrichting economische geografie, heeft Karlo eerst andere werkvelden verkend. ‘Ik draai natuurlijk al een tijdje mee’, lacht hij. ‘Zo heb ik zelfs een tijdje in de ICT gewerkt! Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in organisatieadvies en verandermanagement, zo ook diverse trainingen gevolgd in die branche.
De laatste jaren heb ik diverse rollen gehad binnen gebiedsontwikkeling, zowel bij commerciële als niet commerciële organisaties. Ik ben ook 8 jaar commissaris en vicevoorzitter geweest bij een woningstichting en daar heb ik veel affiniteit gekregen met sociale woningbouw’.
De afgelopen jaren heeft Karlo in zijn rol als projectmanager veel aan projecten in de gebiedsontwikkeling gewerkt.
‘Wat ik zo mooi vind aan projectmanagement, is dat het behapbaar en afgebakend is. Het is leuk dat je met elkaar iets realiseert dat tastbaar is, het is duurzaam en het staat er in de komende 50 jaar nog’.

Karlo heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een zogeheten ‘groene school’. Een school voor 900 VMBO en MBO leerlingen. ‘Het was een participatietraject met de omgeving en het moest een duurzaam gebouw worden. Het is uiteindelijk een multifunctioneel gebouw geworden, waarvan onder andere de gymzalen gebruikt mogen worden door de buurt, zoals bijv. sportverenigingen. Een mooi traject in een eeuwenoude karakteristieke dorpskern, waarbij we uiteindelijk 0 zienswijzen hadden ontvangen op de bestemmingswijziging. Dat geeft aan dat participatie goed werkt, dat vind ik echt heel leuk’.
Karlo praat met zoveel enthousiasme over zijn gebiedsontwikkelingsprojecten, dat ik hem eigenlijk niet meer hoef te vragen van welke projecten hij de meeste energie krijgt;
‘Ik krijg de meeste energie van projecten die voor een specifieke doelgroep zijn, zoals sociale huur of het onderwijs. Sowieso is ruimtelijke ontwikkeling echt mijn passie, maar als er zo’n label aan zit, vind ik het nog mooier’.

Karlo is een enorme muziek fan. ‘Ik heb vroeger les gehad in klassiek piano, ook ben ik bassist geweest in een band. Met die band heb ik een beetje rond getoerd door het hoge Noorden. Daarnaast ben ik ook nog DJ geweest!’
Karlo zijn droomklus is aan zijn neus voorbij gegaan, namelijk om mee te werken aan de nieuwbouw van Oosterpoort, hét muziekgebouw van Groningen en omstreken. Dat vindt hij echt heel jammer.

Een tijd geleden al, kwam Karlo met Procap in contact. Hij wilde dolgraag projecten in Groningen gaan doen. Toen hij kantoor Groningen binnenstapte, wist hij het zeker; ‘Voor deze club wil ik werken!’

Ik sluit het gesprek met Karlo af over motorrijden en wielrennen, zijn andere passies.
Collega Kasimir en hij hebben al plannen gemaakt voor een toertje op de motor en hij deelt wat foto’s met mij waar hij te zien is op de top van meerdere steile passen, zoals de Stelvio en de Mont Ventoux. Wij zijn erg blij met weer een enthousiaste, gezellige en vooral sportieve Procapper bij de club!

Tekst: Derya Dirker
Foto: Raymond Dekker

Anderen lezen ook:

Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023
Procap kenniscafé: Gezonde verstedelijking? Hoe integreer je gezonde, leefbare steden met de verdichtingsopgave? Binnen ruimtelijke...
12 / 12 / 2022
Procap kenniscafé: Energierevolutie: een kwestie van kiezen In het kenniscafé gingen 13 deskundigen in gesprek...
31 / 10 / 2022
In het Kenniscafé gedragsverandering & mobiliteit gaan 13 deskundigen in gesprek over een aantal kwesties...
17 / 10 / 2022
Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.