'Nu de wijken vorm beginnen te krijgen, is er een groeiende behoefte aan meer voorzieningen zoals een supermarkt en horeca.'

‘Door Jos Dijcker werd ik meteen in stelling gebracht en dat vond ik best spannend. Ik dacht: “Help! Waar begin ik aan?”’, vertelt Kim van der Zande over haar opdracht voor Bureau Meerstad.

In Meerstad, een stadsdeel aan de oostkant van de stad Groningen, zijn de laatste jaren veel woningen ontwikkeld. Nu de wijken vorm beginnen te krijgen, is er een groeiende behoefte aan meer voorzieningen zoals een supermarkt en horeca. In het hart ligt het Woldmeer met twee zwemstrandjes. Een prachtige locatie voor horeca. Kim: ‘De gebiedsmanager vroeg mij of Procap hen kon helpen om met een open en transparant proces een enthousiaste ondernemer te vinden. Die uitdaging zijn we met veel plezier aangegaan!’

Door de aanwezigheid van het coronavirus is het een gewaagde tijd om een horecaondernemer te zoeken. ‘Wij hebben het als een kans gezien. Ondernemers die met de gedachte spelen om uit te breiden hebben nu juist misschien de tijd om hier plannen voor te maken. De geselecteerde ondernemer heeft in zijn plan rekening gehouden met afstand houden. Hopelijk is iedereen voor de zomer ingeënt en gaan ze een knettergoed seizoen draaien’, zegt een optimistische Kim die inmiddels ook projectleider voor de uitvoering is geworden.

Anderen lezen ook:

De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij...
13 / 09 / 2021
Marte Rozendaal is begin augustus bij ons in dienst getreden en is vanaf dat moment...
31 / 08 / 2021
Deze zomer heten wij Victor de Beer van harte welkom bij Procap. Victor is 27...
26 / 07 / 2021
Per 1 juli hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij; Josefien van Reeuwijk. Met...
26 / 07 / 2021
‘De Waddeneilanden zijn unieke gemeenten in Nederland. Levendige gemeenschappen omgeven door water. De veerboot is...
12 / 07 / 2021
Hoe start ik met het enthousiasmeren van ondernemers? En hoe ga ik om met de...
23 / 06 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.