Met de billen bloot: hoe duurzaam is een Procapper eigenlijk?

Een duurzame leefomgeving is een belangrijk thema in ons werk. Toch verbruiken ook Procappers energie die niet altijd duurzaam is. Onder het mom van ‘practice what you preach’ zijn wij in 2017 gestart met de ‘Procap Energy Challenge’.

Inzicht
Door inzichtelijk te maken hoeveel energie wij verbruiken en hoeveel CO2  wij samen uitstoten kunnen wij ons energieverbruik monitoren en zo onze CO2 -voetafdruk stap voor stap verminderen. Elke Procapper heeft aangegeven hoeveel energie er thuis verbruikt wordt en op welke manier en hoeveel er, zowel voor werk als privé, gereisd wordt. Daarnaast onderzochten wij ook het verbruik van onze kantoren in Utrecht en Groningen.

De score
Procappers stoten gezamenlijk 327.274 kilo CO2 per jaar uit.
Dit is natuurlijk veel te veel en daar willen wij iets aan doen!

Initiatief Procap en Balanshuis
Naast het stimuleren van het gebruik van het OV door het aanbieden van een OV-businesscard heeft elke Procapper de mogelijkheid gekregen om via Balanshuis een energie-advies te krijgen. Met dit advies krijg je inzicht in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Daarmee kun je stapsgewijs tot een aardgasloze woning komen. In in één keer de cv-ketel de deur uit doen kan en mag natuurlijk ook. Onder andere Ron heeft een energiescan voor zijn huis laten uitvoeren.

Eigen maatregelen
Sietske is overgestapt op een elektrische auto en is enthousiast: “Hij rijdt fantastisch! Ik rijd meer dan 1000 kilometer per week en ik was bang dat ik constant moest wachten bij de laadpaal, maar dat valt enorm mee. Het laden gaat supersnel.” Ook Patrick en Jos rijden elektrisch. José zal dit voorbeeld spoedig volgen. Andere collega’s houden het liever dicht bij huis. Helma heeft dit jaar zonnepanelen geplaatst en ook bij Frits zijn de plannen vergevorderd. Laura gaat verhuizen en woont straks in een energiezuinige nieuwbouwwoning. Van een energie slurpende woning gaat ze naar het energielabel A.

Hoe verder?
Al deze stappen helpen om onze CO2-voetafdruk te verminderen. In het najaar gaan wij opnieuw meten en maken we de balans op. Stap voor stap dragen wij meer bij aan een gezonde en duurzame samenleving.

Anderen lezen ook:

De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij...
13 / 09 / 2021
Marte Rozendaal is begin augustus bij ons in dienst getreden en is vanaf dat moment...
31 / 08 / 2021
Deze zomer heten wij Victor de Beer van harte welkom bij Procap. Victor is 27...
26 / 07 / 2021
Per 1 juli hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij; Josefien van Reeuwijk. Met...
26 / 07 / 2021
‘De Waddeneilanden zijn unieke gemeenten in Nederland. Levendige gemeenschappen omgeven door water. De veerboot is...
12 / 07 / 2021
Hoe start ik met het enthousiasmeren van ondernemers? En hoe ga ik om met de...
23 / 06 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.