"Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen"

De stage van Jesper op de afdeling Verbeelding en Verwoording duurde slechts 160 uur. Het waren vijf mooie weken waarin hij onze nieuwe website een frisse start heeft gegeven en voor veel inspiratie heeft gezorgd bij onze marketing- en communicatieman, Raymond Dekker. Wij wilden hem eigenlijk niet kwijt en dat was wederzijds. “Het waren enorm mooie weken en als ik heel eerlijk ben wil ik eigenlijk niet eens weg. Ik heb het zo naar mijn zin hier.”, licht hij enthousiast toe. Wij spraken met hem over de inhoud van de stage, zijn studie en waarom ook hij vindt dat stagelopen bij Procap een goed idee is.

Inhoud van de stage

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe website en Jesper mocht deze site een goede start geven. Dat was één van de twee dingen die hij bij Procap leuk vond. “Met name de ruimte die ik kreeg om te experimenteren. Bijvoorbeeld door op een pagina verschillende ontwerpen toe te passen en dan te onderzoeken wat goed werkt. Dat was niet alleen leuk om te doen, maar je leert hier ook veel van.” Het andere was onze informele wijze van werkoverleg: de ProcapSalon. “Ja, het was goed en leuk om met je eigen ogen te zien wat een projectmanager doet in een gebied.” Naast hard en geconcentreerd werken tijdens je stage is er ook ruimte voor ontspanning. “De werksfeer is erg leuk, niet te strak en lekker los. Er is ruimte voor een gesprek, een grap of om even te pingpongen.” Dat het niet bij elk bedrijf zo gaat heeft hij zelf ondervonden. “Bij een andere stage moest je doorwerken tot de pauze en kreeg ik soms expres nog een stapel die ik voor de lunch moest afronden. De plaats die ik daar had was de stagiair die de koffie staat te schenken. Dat past niet bij mij.”

Leerdoelen

Een belangrijk leerdoel van Jesper was om out of the box te gaan denken. “Dat is gelukt. Je krijgt bij Procap de ruimte om nieuwe dingen te doen. Het kan dan misgaan, maar dat is niet erg. Door die houding heb ik veel kunnen leren.” Tijdens zijn stage heeft hij nog iets over zichzelf geleerd. “Ja, ik moet niet te snel opgeven. Soms dacht ik: ‘Laat maar!’ Dan ging ik toch door en lukte het me uiteindelijk om een oplossing te vinden.” Ook in het zichzelf op een werkplek laten zien heeft hij zich kunnen ontwikkelen. “In netwerken heb ik me verbeterd, maar ook in het geven van een presentatie. Daar heb ik wel mijn grenzen in verlegd.” Tijdens zijn tijd bij Procap kreeg hij begeleiding van de Chef Verbeelding en Verwoording, Raymond Dekker. “Met hem maakte ik afspraken over de werkzaamheden en wij hadden bijna dagelijks een gesprek daarover. Ook voor technische vragen over de website kon ik bij hem terecht. Zijn ondersteuning was prima. Raymond liet mij lekker uitproberen, maar als het moest kreeg hij mijn neus weer de juiste kant op.”

Stagelopen bij Procap

Het is duidelijk dat het werken bij Procap hem is bevallen. “Ik raad deze plek zeker aan. Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen, je kunt echt je steentje bijdragen en je kunt hier in korte tijd verandering aanbrengen. Bovendien staan de projectmanagers en adviseurs ook open om van je te leren.” In die vijf weken heeft Jesper ook nog iets anders geleerd. “Ik had weleens getafeltennist, op school bijvoorbeeld. Daar werd ik meteen afgerekend wanneer er iets niet goed ging. Bij Procap was dat niet zo. Al sla je tien keer mis, we proberen het gewoon nog een keer. Ik begon bij niveau twee en zit nu op een zesje. Dat is gelukt door het gewoon te doen.”

Lees hier ook het interview met afstudeerstagiair Stef Goris.

Tekst & Foto’s: Raymond Dekker

Anderen lezen ook:

Over het waarderen van broedplaatsen bij gebiedstransformatie Met een flinke dosis kennis en ervaring op...
25 / 09 / 2023
Hoe krijgen we Nederlanders zover dat ze overstappen op een duurzame manier van vervoer? Dat...
24 / 08 / 2023
Procap kenniscafé: In kenniscafé 5 brachten 3 partijen; VINU, Omniplan en Procap ieder een eigen...
16 / 06 / 2023
Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar iemand die écht bijna alles...
8 / 06 / 2023
Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.