‘’Ik wil heel Nederland kunnen bereiken vanuit een positief en professioneel team

Sinds begin deze maand hebben wij er weer een senior collega bij, Arno Uijlenhoet. Geboren in Zeeland en al heel wat jaren woonachtig in Brabant met zijn gezin. Een versterking van onze zuidelijke collega’s en marktfocus aldaar. Arno heeft in Brabant verschillende politiek bestuurlijke functies bekleed en neemt dus heel wat kennis en ervaring met zich mee. Met een voorliefde voor energie en klimaat komt hij Procap helpen om Nederland duurzamer en mooier te maken.

Starten op 1 oktober tijdens een Bureau Brede Training, dat is nogal een binnenkomer, of niet?
‘Ja, dat was zeker een hele leuke start. Wat een teamspirit en energie trof ik daar aan! Mensen met een eigen karakter, verschillen in leeftijd en ervaring, maar allemaal betrokken en met de positieve energie om mooie dingen te doen. Echt bijzonder!’
In de eerste week bij Procap zit Arno niet stil.
‘Deze weken gebruik ik om nader kennis te maken met mijn nieuwe collega’s in Utrecht en Groningen, om basale zaken te regelen, zoals het bijwerken van mijn profiel op de website en sociale media, maar ook om al wat eerste acquisitie te plegen en mijn netwerk te benaderen. Er gebeurt meteen van alles, dat is erg leuk’.

Arno heeft een ietwat andere achtergrond dan de meeste Procappers.
‘Ik heb bestuurskunde gestudeerd in Rotterdam en Leiden en ben vanuit daar gestart als beleidsonderzoeker bij de Rijksplanologische Dienst. In volgende banen ben ik me steeds meer met de bedrijfsvoering van overheidsorganisaties gaan bezighouden. Toen mijn vrouw na haar postdoc in Oss ging werken, zijn we met ons gezin naar Brabant verhuisd en daar wonen we nu nog steeds. In die periode ben ik voor mezelf begonnen als interim-manager en adviseur bedrijfsvoering voor gemeenten en andere publieke organisaties. Ook deed ik veel onderzoeken voor lokale rekenkamercommissies. Parallel daaraan werd ik verkozen tot lid van de Provinciale Staten. Mede door die rol ben ik weer op het inhoudelijke spoor van ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en energie terecht gekomen. De laatste jaren was ik wethouder ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid in de gemeente Waalre, bij Eindhoven.
Naast mijn functie bij Procap ben ik ook voorzitter van de Raad van Toezicht van een koepel van lokale energiecorporaties in Noordoost-Brabant. Een nevenfunctie gekoppeld aan het thema ‘energie en klimaat’, waarmee ik graag verder wil. Qua netwerk denk ik ook dat het een interessante kruisbestuiving kan opleveren’.

Vanuit een politiek bestuurlijke en formele omgeving naar een klein bureau met korte, informele lijnen, dat is best een overstap, toch?
‘Ja, dat klopt zeker. Het is een heel andere omgeving, maar de informele en prettige sfeer bevallen me direct; het voelt als een warm bad. Toen ik wethouder af was heb ik goed nagedacht over mijn vervolgstap. De politiek heb ik achter me gelaten. Ik wil me richten op meer dan één gemeente en met een positief team concrete resultaten boeken om Nederland mooier en duurzamer te maken. Met mijn brede kennis en ervaring hoop ik van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Procap’.

Bij Procap hebben we een aardig gemixt team met diverse niveaus en achtergronden.
‘Die diversiteit aan mensen vind ik juist leuk. Het is mooi om van mensen met andere achtergronden te leren. Open staan voor een ander, een onderzoekende houding, verrijkt je leven. Andersom ben ik graag bereid om mijn ervaringen te delen. Van een coachende rol krijg ik energie’.

Zoals het een echte Procapper betaamt, is ook Arno sportief aangelegd. Tijdens de Bureau Brede Training koos hij al voor de workshop ‘zakelijk boksen’. In zijn vrije tijd doet hij graag aan wielrennen en wandelt hij veel. Op de vraag of hij ook aan wintersport doet, antwoordt hij:
‘Ik kan wel skiën. Maar de laatste afdalingen zijn al van even geleden in het Sauerland, niet heel noemenswaardig. Desondanks heb ik me al wel opgegeven voor Snowcap. Erg leuk om het skiën op die manier weer op te pakken’.

Tekst & foto: Derya Dirker

Anderen lezen ook:

Per 1 oktober is ons team versterkt met Ytsen Boomsma. Geboren en getogen in Friesland,...
25 / 10 / 2021
Sinds begin deze maand hebben wij er weer een senior collega bij, Arno Uijlenhoet. Geboren in...
20 / 10 / 2021
Met de komst van Marloes van Grunsven, hebben wij er weer een Zuiderling bij. Geboren...
13 / 10 / 2021
‘Wat mag het klimaatbestendig maken van de Afsluitdijk eigenlijk kosten?’ Het is alweer twaalf jaar...
27 / 09 / 2021
Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Werkgeluk is voor veel mensen belangrijk,...
20 / 09 / 2021
De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij...
13 / 09 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.