‘Ik wil aan concrete gebiedsontwikkelingen werken en meer met mijn voeten in de klei.’

Sinds maart hebben we er een nieuwe Procapper bij: Aafke Stadhouders! Ze gaat Team Noord versterken met mooie projecten. Ze woont al 7 jaar in Groningen, maar door haar nieuwe hobby wielrennen leert ze nu pas echt de omgeving buiten de stad kennen.

Woningbouwopgave

Na haar studie Sociale geografie en planologie en master sociale planologie heeft Aafke als trainee gewerkt bij de Gemeente Groningen. Ze werkte daar op de beleidsafdeling bij het programma wonen. ‘Een leuke club die hard werkt aan de grote woningbouwopgave in Groningen.’ Het werk was dynamischer dan ze had verwacht. ‘Er wordt op deze beleidsafdeling veel geschakeld tussen lange termijnvisie en actualiteiten.’ Daarnaast vindt ze het heel leuk om bruggetjes te maken en contacten te leggen tussen het ruimtelijke en sociale domein. Door haar werkzaamheden voor het thema ‘Wonen, Welzijn, Zorg’ kon ze veel leren en heeft ze een kijkje kunnen nemen in de verschillende lagen van de gemeentelijke organisatie.

Gebiedsgericht werken

Toch merkte ze dat ze meer neigde naar het aan de slag gaan op projectmatig en uitvoerend niveau. ‘Ik wil aan concrete gebiedsontwikkelingen werken en meer met mijn voeten in de klei.’ Het daadwerkelijk staan op straat tussen de mensen en de leefomgeving spreekt haar aan. Aafke staat open om aan de slag te gaan binnen alle thema’s van Procap om te ondervinden wat echt bij haar past. Met een lichte voorkeur voor gebieden en gebouwen, omdat ze bij de Gemeente Groningen mee heeft gekregen hoe veelzijdig en interessant ze gebiedsgericht werken vindt. ‘De eerste dagen bij Procap zijn voorbijgevlogen.’ Ze probeert met iedereen (digitaal) kennis te maken. Dat digitale kennismaken was ze al gewend toen ze ook digitaal begon bij haar traineeship.

Nieuwe dingen ontdekken

Aafke is trainingslid bij een tennisvereniging en net voor de zomer heeft ze een wielrenfiets aangeschaft. ‘Ik ben een van de vele corona wielrenners’, zegt ze lachend. Door het wielrennen komt ze makkelijker verder uit de stad. ‘Na zeven jaar in de stad te wonen leer ik nu het buitengebied beter kennen’ Ze vindt het heerlijk om even de stad uit te kunnen en ook nog met zo’n mooie omgeving. Ook is Aafke een ontzettende boekenwurm, vertelt ze met een enorme boekenkast op de achtergrond. Daarnaast gaat ze graag naar concerten en theaters. ‘Ik heb eigenlijk een hele brede muzieksmaak. Op festivals loop ik van hot naar her om nieuwe dingen te ontdekken.’

Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook
Verhaal

Verhaal

Aafke Stadhouders
Adviseur en Projectmanager

Tekst

Tekst

Kirsten Groot
Stagiair verBEELDing en verWOORDing

Anderen lezen ook:

Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023
Procap kenniscafé: Gezonde verstedelijking? Hoe integreer je gezonde, leefbare steden met de verdichtingsopgave? Binnen ruimtelijke...
12 / 12 / 2022
Procap kenniscafé: Energierevolutie: een kwestie van kiezen In het kenniscafé gingen 13 deskundigen in gesprek...
31 / 10 / 2022
In het Kenniscafé gedragsverandering & mobiliteit gaan 13 deskundigen in gesprek over een aantal kwesties...
17 / 10 / 2022
Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.