‘Ik heb een jaar voor de klas gestaan als docente aardrijkskunde’

Sinds december hebben wij er een semi-Procapper bij; Charlotte de Haas!
Charlotte werkt vanuit een traineeship bij ons en ondersteunt collega Johan Duut op zijn projecten over duurzaamheid en energietransitie. Als geboren en getogen Groningse met veel interesse op dit gebied, is dit voor haar een perfecte plek. Ik sprak Charlotte over haar eerste weken bij Procap, haar studie en toekomstvisie.

Starten bij een nieuw bedrijf is niet makkelijk in tijden van corona, dat ervaart ook Charlotte. ‘Sommige mensen leer ik kennen via een scherm en dat is natuurlijk best een beetje raar. Tot nu toe bevalt het me wel erg goed. Wat ik zo leuk vind om te zien, is dat alle Procappers zo trots zijn op hun eigen projecten en ze allemaal al hebben aangeboden om een dagje mee te lopen. Ik word daar ook heel blij en enthousiast van. Mijn taken binnen de projecten worden steeds duidelijker en ik kan al wat zelfstandiger aan de slag, dat vind ik prettig’.

Afgelopen oktober is Charlotte gestart met haar traineeship en zo bij haar eerste project ‘Procap’ terecht gekomen. Via het detacheringsbureau volgt Charlotte ook nog een opleiding. ‘De opleiding die ik volg heet ‘duurzame ontwikkeling’ en de lessen zijn ongeveer één keer in de maand. Ik volg daar vakken als ruimtelijke ordening en intervisie, gelukkig heb ik daar vanuit mijn eigen studies al wat affiniteit mee, dus dat helpt wel. We krijgen ook les over hoe je een goed advies uitbrengt. Ik denk dat ik daar bij Procap veel aan ga hebben’.

Charlotte heeft een bachelor sociale geografie en planologie en een master culturele geografie afgerond, daarnaast heeft ze de lerarenopleiding gedaan voor docent aardrijkskunde. ‘Ik heb net een jaar voor de klas gestaan, klassen 3 en 4 HAVO/VWO. Ik had best een pittige klas, dat was zeker in het begin wel even schakelen. Het contact met de leerlingen vond ik ontzettend leuk, maar ik merkte dat het lesgeven zelf me uiteindelijk toch minder trok’. Charlotte heeft vóór haar traineeship een aantal sollicitatiegesprekken gehad, waarbij ze merkte dat kandidaten met meer ervaring het vaak van haar wonnen, om die reden is ze een traineeship gaan volgen, om zo meer ervaring op te doen bij bedrijven in het werkveld. ‘Duurzaamheid vind ik echt ontzettend interessant. Ik vind het fijn dat ik bij Procap de kans krijg om ook bij andere thema’s te kijken, ik wil wel blijven leren en ontwikkelen’.

Charlotte is geboren en getogen in Groningen en woont met haar vriend in een appartement tegen het Noorderplantsoen aan. ‘Ik heb mijn hele leven in Groningen gewoond en al mijn familie woont hier. Nee, ik zou niet snel weggaan uit deze stad, daarvoor ben ik ook te hecht met mijn familie’.

In haar vrije tijd doet Charlotte aan schilderen en dansen, lindy hop om precies te zijn. ‘Het afgelopen jaar heb ik het schilderen weer opgepakt. Ik ben niet super goed hoor, haha. Ik vind de schildertechnieken gewoon erg interessant en ik doe het voor de lol en de ontspanning. Tijdens mijn bachelor zat ik 5 maanden in de UK en ik kende daar niemand. Toen besloot ik op lindy hop te gaan. Dat vond ik zo ontzettend leuk! Als alles na corona weer een beetje normaal is, dan wil ik dat echt weer gaan oppakken’.

Tekst: Derya Dirker
Foto: Raymond Dekker

 

Anderen lezen ook:

Over het waarderen van broedplaatsen bij gebiedstransformatie Met een flinke dosis kennis en ervaring op...
25 / 09 / 2023
Hoe krijgen we Nederlanders zover dat ze overstappen op een duurzame manier van vervoer? Dat...
24 / 08 / 2023
Procap kenniscafé: In kenniscafé 5 brachten 3 partijen; VINU, Omniplan en Procap ieder een eigen...
16 / 06 / 2023
Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar iemand die écht bijna alles...
8 / 06 / 2023
Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.