‘’Ik ben er van overtuigd dat mensen beter presteren als ze zich op hun gemak voelen in een team’’

Met de komst van Marloes van Grunsven, hebben wij er weer een Zuiderling bij. Geboren en getogen in Sittard en vanaf haar studententijd al op meerdere plekken gewoond. Na Eindhoven en Arnhem, kozen Marloes en haar man voor Vught, waar zij nu met veel plezier wonen. Marloes houdt van Brabantse gezelligheid en is van nature een echte teamplayer.

Na 1,5 jaar veel thuis te hebben gewerkt, stapt Marloes het kantoor van Procap binnen. ‘Ja, dat is best wel een omslag, moet ik zeggen. Ondanks dat het wennen is met alle nieuwe indrukken, ben ik heel blij dat het weer kan. Met een Bureau Brede Training als eerste werkdag, kan ik wel bevestigen dat de start bij dit bureau een feestje is!’
De eerste paar dagen voelen als een warm welkom voor Marloes, ze kan niet wachten om met verschillende collega’s samen aan de slag te gaan. ‘Na 5,5 jaar bij mijn vorige werkgever, werd ik nieuwsgierig hoe het er bij een andere organisatie aan toe gaat. Procap kwam op mijn pad en toen ging het balletje rollen. De gesprekken met de mensen hier, voelden voor mij zo prettig aan, ik wist meteen dat het goed zat’.

Marloes heeft Bouwkunde gestudeerd in Eindhoven met als master Urban Design & Planning. Zij heeft inmiddels veel ervaring als projectmanager in gebiedsontwikkeling en door de jaren heen een voorkeur voor teamontwikkeling opgebouwd.
‘Al tijdens mijn studie hielp ik eerste- en derdejaars studenten met hun projecten, dat was destijds mijn bijbaan. Al vrij snel haalde ik daar veel plezier en energie uit. Tijdens mijn werk als tendermanager, werkte ik in verschillende projectteams voor een ontwikkelaar en leerde ik onder hoge tijdsdruk een team aan te sturen naar een einddoel. Binnen mijn functie als projectmanager, merkte ik dat ik veel aandacht heb voor coaching. Ik was altijd bezig met ‘zit iedereen wel op zijn plek, ‘hoe is de sfeer’ en ‘doet iedereen wel waar hij/zij goed in is’. Van nature besteed ik veel aandacht aan de mensen om mij heen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen beter presteren als ze zich op hun gemak voelen in een team. Als er een fijne sfeer heerst, heeft dat ook meestal een positieve uitwerking op de resultaten’.

Als ik Marloes vraag wat haar droomproject is, dan moet ze daar wel even over nadenken.
‘Ik heb eigenlijk niet echt een specifieke stip op de horizon staan, zo van daar moet ik per sé zijn. Ik ben meer iemand die kansen op gevoel aangrijpt en ik probeer open te blijven staan voor verschillende dingen. Ik stel mezelf de vraag: ‘Geeft een project me energie?’ zo niet, dan stuur ik regelmatig bij en maak het dan vanzelf mijn droomproject. Wat ik in mijn werk in ieder geval interessant vind, is mensen bewust maken van hun gedrag, enthousiasmeren en proberen aan te zetten tot het krijgen van nieuwe inzichten. Niet alleen de mensen waarmee ik samenwerk, maar ook in de ruimtelijke ontwerpen die tot stand komen. Het is toch mooi als je ontmoetingen kan stimuleren of mensen meer kan laten bewegen door fijne plekken te creëren’.

In haar vrije tijd is Marloes het liefst omringd door vrienden of familie, daarnaast zwemt en leest ze graag én probeert ze regelmatig een baksel uit. Als het even kan doet ze nieuwe indrukken op in andere landen, waarbij de Trans Mongolië Express de meest bijzondere was.

‘De combinatie van teamontwikkeling en projectmanagement bij Procap trok mij het meeste aan. De eerste klus is er waarschijnlijk één in omgevingsmanagement. Ik houd van variatie en meerdere dingen die naast elkaar lopen. Binnen dit bureau worden er zoveel leuke projecten gedaan, dat komt vast goed’.

Tekst & foto: Derya Dirker

Anderen lezen ook:

Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023
Procap kenniscafé: Gezonde verstedelijking? Hoe integreer je gezonde, leefbare steden met de verdichtingsopgave? Binnen ruimtelijke...
12 / 12 / 2022
Procap kenniscafé: Energierevolutie: een kwestie van kiezen In het kenniscafé gingen 13 deskundigen in gesprek...
31 / 10 / 2022
In het Kenniscafé gedragsverandering & mobiliteit gaan 13 deskundigen in gesprek over een aantal kwesties...
17 / 10 / 2022
Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.