‘Hoe tof is het om plannen te maken en deze ook te realiseren?’

Sinds half november hebben wij er weer een nieuwe collega bij!
Brenda Batelaan is ons team komen versterken in de rol van projectmanager en adviseur. Zij gaat zich richten op het verduurzamen van bedrijventerreinen. Een rol die haar goed past. Met haar ouders die ondernemer zijn én na zelf ondernemer te zijn geweest, heeft Brenda veel affiniteit met deze doelgroep en draagt zij graag haar steentje bij aan een duurzamer Nederland. Ik sprak Brenda over haar loopbaan en haar switch naar gebiedsontwikkeling.

Brenda heeft jarenlang in de cosmeticawereld gewerkt, waar zij diverse functies heeft gehad in de wholesale en retail op winkelniveau. ‘Ik heb ontzettend veel geleerd in die periode. Mijn ouders hebben een eigen drogisterij, dus het was eigenlijk vrij logisch dat ik deze stap ook maakte’. Uiteindelijk besloot Brenda 3 jaar geleden om zelf ook ondernemer te worden. ‘Ik heb het altijd leuk gevonden om dingen met mijn handen te maken, ik bezit aardig wat teken skills en zo werd ‘Happy Pencil’ geboren. Het is begonnen met het idee dat veel werkplekken saaie, witte kantoormuren hebben. Ik heb die omgetoverd tot creatieve kantoorwanden, die visualiseren waar een bedrijf voor staat, daarnaast deed ik ook veel design opdrachten zoals het ontwikkelen van kaarten, huisstijl en logo’s.

Los van het feit dat het heel prettig is om ZZP’er te zijn wanneer je twee kleine kinderen hebt, begon het voor Brenda na 3 jaar toch te kriebelen om haar horizon weer wat te verbreden.
‘ZZP’er zijn is natuurlijk ideaal met kleine kindjes en ik heb die periode ook ontzettend fijn gevonden. Toch miste ik op een gegeven moment collega’s om me heen, maar ook het maken van plannen voor op langere termijn. Ik heb een paar vrienden die werken in de gebiedsontwikkeling en ik begon dat steeds interessanter te vinden. Ook kreeg ik het besef dat ik eigenlijk wel iets wil doen dat inhoudelijk meer zingeving en voldoening geeft. Ik zou graag zien dat ik kan bijdragen aan een duurzamere wereld voor mijn kinderen’.

Na wat coaching en gesprekken met vrienden, kwam Brenda bij Procap op gesprek. ‘Ik vind het super leuk dat ik hier de kans krijg om gehoor te geven aan mijn wensen. Het lijkt me heel tof om met meerdere partijen samen te werken en die uiteindelijk op één lijn te krijgen. Ik ben gefascineerd door alles dat bijv. in Utrecht ontwikkeld wordt. Hoe tof is het om ‘from scratch’ plannen te maken met een team en die vervolgens ook te realiseren? Ik heb er onwijs veel zin in’.

Voor wie Brenda nu wil bellen om een saaie kantoormuur om te toveren tot tropische creatie, helaas, Brenda gaat stoppen met haar bedrijf en zich volledig focussen op haar nieuwe uitdaging. Bij Procap zijn wij in ieder geval erg blij met Brenda haar creatieve en ondernemende skills, die gaan zeker van pas komen.

Tekst: Derya Dirker
Foto: Raymond Dekker

 

Anderen lezen ook:

Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023
Procap kenniscafé: Gezonde verstedelijking? Hoe integreer je gezonde, leefbare steden met de verdichtingsopgave? Binnen ruimtelijke...
12 / 12 / 2022
Procap kenniscafé: Energierevolutie: een kwestie van kiezen In het kenniscafé gingen 13 deskundigen in gesprek...
31 / 10 / 2022
In het Kenniscafé gedragsverandering & mobiliteit gaan 13 deskundigen in gesprek over een aantal kwesties...
17 / 10 / 2022
Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.