'Het plan houdt in dat de provincie vastgoedeigenaren op procesniveau helpt verduurzamen'

‘Na het Urgenda vonnis wilde de staat versneld verduurzamende maatregelen doorvoeren’, vertelt Boy Zelle. Er kwam geld voor provincies beschikbaar om de verduurzaming van o.a. scholen, zorgvastgoed en sportgebouwen te organiseren. Boy hielp Provincie Gelderland met het schrijven van een plan van aanpak voor het programma Ontzorging Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. ‘Het hielp me dat ik eerder een kennisdossier voor Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heb opgebouwd met voorbeelden en succesfactoren.’ Door dit plan kreeg de provincie geld toegekend.

Boy: ‘Het plan houdt in dat de provincie vastgoedeigenaren op procesniveau helpt verduurzamen. Zij hebben vaak onvoldoende geld, kennis en zijn niet altijd bekend met de voordelen.’ Het grootste probleem vormt de stap naar het investeringsbesluit. Het kan om veel geld gaan en de uitkomsten staan niet 100% vast. ‘De wil om te investeren is er, maar het vertrouwen ontbreekt soms’, zegt Boy. ‘Het helpt als er geld bij komt om te investeren in rendabele praktijkvoorbeelden.’

‘Ja, erg motiverend’, zegt hij over zijn werk hieraan. ‘Ik zou de uitvoering hiervan als mijn droomklus willen omschrijven, omdat je werkt aan het daadwerkelijk verduurzamen. Ik vind het bovenal een belangrijk en interessant thema.’

Anderen lezen ook:

Per 1 oktober is ons team versterkt met Ytsen Boomsma. Geboren en getogen in Friesland,...
25 / 10 / 2021
Sinds begin deze maand hebben wij er weer een senior collega bij, Arno Uijlenhoet. Geboren in...
20 / 10 / 2021
Met de komst van Marloes van Grunsven, hebben wij er weer een Zuiderling bij. Geboren...
13 / 10 / 2021
‘Wat mag het klimaatbestendig maken van de Afsluitdijk eigenlijk kosten?’ Het is alweer twaalf jaar...
27 / 09 / 2021
Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Werkgeluk is voor veel mensen belangrijk,...
20 / 09 / 2021
De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij...
13 / 09 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.