‘Het moet de Silicon Valley worden voor de Foodsector.’

‘Dit kan echt wel heel gaaf worden’, dacht Brenda Batelaan toen zij door het gebied reed waar zij samen met Helma een ambitieschets vestigingsklimaat kenniseconomie voor maakt. Het gaat om een samenwerking tussen Ede, Wageningen en de provincie Gelderland, de Foodvalley. Er liggen plannen om dit gebied verder te ontwikkelen en het vestigingsklimaat aantrekkelijker te maken voor ondernemers en onderzoekers Agrifood sector. ‘Het moet de Silicon Valley worden voor de Foodsector.’

Brenda: ‘Het is een prachtig gebied. Je ziet al ontwikkelingen, bijvoorbeeld het gebied in Ede tussen de Mauritskazerne en Frisokazerne waar de eerste tekenen zichtbaar zijn van het World Food Center.’ Ook het gebied rondom de Universiteit van Wageningen vindt ze indrukwekkend. ‘Er komen veel internationale studenten en grote bedrijven. Het is een gebied dat de toekomst van het voedsel neer wil zetten.’

‘Onze rol? We zijn vooral heel nieuwsgierig’, zegt Brenda. ‘Ik ben zelf ondernemer geweest en zie het als een kans om daar (letterlijk) ruimte voor te maken. Met Helma matcht het goed. Zij is inhoudelijk sterk en kan snel schakelen. Mijn rol is haar ondersteunen. Denk aan plannen, meelezen en gesprekken voorbereiden. Ik leer hierdoor in korte tijd veel over de inhoud en het vakgebied.’

Anderen lezen ook:

“Ik kan geen kant op.” Het is een uitspraak die je tegenwoordig vaak hoort bij...
9 / 06 / 2021
‘CIIO vond het leuk om de tussentijdse toets voor onze certificering bij ons af te...
11 / 05 / 2021
‘Het huis stond zo scheef dat een knikker van de ene naar de andere kant...
7 / 05 / 2021
‘Een waterval van 6 meter, midden op het Prins Alexanderplein!’ Vertelt Bram van der Hulst, die...
5 / 05 / 2021
‘Dit is een stoere keuze van de politiek’, vertelt Arjen Terpstra die leidinggeeft aan de fysieke wijkvernieuwing...
4 / 05 / 2021
Onze generatie staat voor gigantische én urgente maatschappelijke opgaven: klimaatverandering, energietransitie, verstedelijking en woningbouw, versterking...
29 / 04 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.