'Het Alexanderplein ondergaat een enorme metamorfose'

‘Een waterval van 6 meter, midden op het Prins Alexanderplein!’ Vertelt Bram van der Hulst, die projectmanager is van het stadsproject Alexanderplein voor Gemeente Rotterdam. Het gebied ondergaat een enorme metamorfose en afgelopen week werd het al een stuk groener.

Er zijn grasmatten neergelegd en er is een tijdelijk paviljoen geplaatst, het NOA waterpaviljoen. Bram: ‘Het paviljoen is een kunstobject van stijgerbuizen waaruit een waterval van 6 meter valt. Dit refereert aan het feit dat we hier op het Alexanderplein 6 meter onder NAP zitten en het daarmee één van de laagste punten van Rotterdam is. Als je dat zo ziet, besef je pas hoe goed we in Nederland ons watersysteem geregeld hebben. 6 meter is echt een flinke hoogte’.

De volgende stap is een voorlopig ontwerp opstellen voor de inrichting van de definitieve situatie en daarover in gesprek gaan met de omgeving. Wat het ontwerp moet doen is het realiseren van een hogere kwaliteit buitenruimte om het stationsgebied heen. Verwacht meer planten, bomen en zitgelegenheid, maar ook ruimte om te fietsen en je fiets te parkeren en meer levendigheid.

Neem eens een kijkje op het plein of op https://lnkd.in/dGA39zu.
Het NOA waterpaviljoen staat er tot eind juni.

Anderen lezen ook:

Met de komst van Marloes van Grunsven, hebben wij er weer een Zuiderling bij. Geboren...
13 / 10 / 2021
‘Wat mag het klimaatbestendig maken van de Afsluitdijk eigenlijk kosten?’ Het is alweer twaalf jaar...
27 / 09 / 2021
Deze week is het de Week van het Werkgeluk. Werkgeluk is voor veel mensen belangrijk,...
20 / 09 / 2021
De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij...
13 / 09 / 2021
Marte Rozendaal is begin augustus bij ons in dienst getreden en is vanaf dat moment...
31 / 08 / 2021
Deze zomer heten wij Victor de Beer van harte welkom bij Procap. Victor is 27...
26 / 07 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.