'Het Alexanderplein ondergaat een enorme metamorfose'

‘Een waterval van 6 meter, midden op het Prins Alexanderplein!’ Vertelt Bram van der Hulst, die projectmanager is van het stadsproject Alexanderplein voor Gemeente Rotterdam. Het gebied ondergaat een enorme metamorfose en afgelopen week werd het al een stuk groener.

Er zijn grasmatten neergelegd en er is een tijdelijk paviljoen geplaatst, het NOA waterpaviljoen. Bram: ‘Het paviljoen is een kunstobject van stijgerbuizen waaruit een waterval van 6 meter valt. Dit refereert aan het feit dat we hier op het Alexanderplein 6 meter onder NAP zitten en het daarmee één van de laagste punten van Rotterdam is. Als je dat zo ziet, besef je pas hoe goed we in Nederland ons watersysteem geregeld hebben. 6 meter is echt een flinke hoogte’.

De volgende stap is een voorlopig ontwerp opstellen voor de inrichting van de definitieve situatie en daarover in gesprek gaan met de omgeving. Wat het ontwerp moet doen is het realiseren van een hogere kwaliteit buitenruimte om het stationsgebied heen. Verwacht meer planten, bomen en zitgelegenheid, maar ook ruimte om te fietsen en je fiets te parkeren en meer levendigheid.

Neem eens een kijkje op het plein of op https://lnkd.in/dGA39zu.
Het NOA waterpaviljoen staat er tot eind juni.

Anderen lezen ook:

Deze zomer heten wij Victor de Beer van harte welkom bij Procap. Victor is 27...
26 / 07 / 2021
Per 1 juli hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij; Josefien van Reeuwijk. Met...
26 / 07 / 2021
‘De Waddeneilanden zijn unieke gemeenten in Nederland. Levendige gemeenschappen omgeven door water. De veerboot is...
12 / 07 / 2021
Hoe start ik met het enthousiasmeren van ondernemers? En hoe ga ik om met de...
23 / 06 / 2021
“Ik kan geen kant op.” Het is een uitspraak die je tegenwoordig vaak hoort bij...
9 / 06 / 2021
‘CIIO vond het leuk om de tussentijdse toets voor onze certificering bij ons af te...
11 / 05 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.