'De in het water zwevende algen moeten blijven plakken, zodat het strand aantrekkelijker wordt om te verblijven.'

‘Er ligt een dikke laag algensmurrie op het strand. Die stinkt en is niet prettig om doorheen te lopen’, vertelt Anda de Blecourt die een project coördineert voor Gemeente Harlingen waarbij o.a. speciale schermen in zee worden geplaatst. De in het water zwevende algen moeten daaraan blijven plakken, zodat het strand aantrekkelijker wordt om te verblijven.

Met een schoon strand en een grote hoeveelheid activiteiten hoopt de gemeente Harlingen deze zomer de ooit levendige Friese badcultuur nieuw leven in te blazen. Anda: ‘We weten nog niet of het echt werkt en we moeten goed monitoren wat de schermen doen met de zee, het strand en de dieren die in dat deel van de Waddenzee leven. Ook moeten bezoekers het strand weten te vinden’ Daarom werkt ze nauw samen met mensen die verstand hebben van deze techniek en experts op het gebied van ecologie en communicatie. ‘Ik probeer alle onderdelen met elkaar te verbinden en te zorgen dat iedereen aan de slag gaat’, vertelt ze.

Anda: ‘Wat ik heel leuk vind aan dit project is dat het concreet is wat er moet gebeuren en ik moet zorgen dat dit voor elkaar komt. In dit project haal je snel fysiek resultaat en hopelijk kunnen we het openingsfeest op een schoon strand geven in juni.’

Anderen lezen ook:

Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022
Minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening kent vandaag aan 14 gemeenten een rijksbijdrage...
10 / 03 / 2022
Een webinar over ervaringen uit de weerbarstige praktijk en wat dit betekent voor de aanpak....
6 / 12 / 2021
Sinds 2021 is Procap betrokken bij de gebiedsontwikkeling van Hamerkwartier in Amsterdam Noord. Begin 20ste...
1 / 12 / 2021
Per 1 oktober is ons team versterkt met Ytsen Boomsma. Geboren en getogen in Friesland,...
25 / 10 / 2021
Sinds begin deze maand hebben wij er weer een senior collega bij, Arno Uijlenhoet. Geboren in...
20 / 10 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.