'CO2-neutrale bedrijventerreinen in Gemeente Stichtse Vecht'

Op veel plekken in Nederland zet Procap zich in om de energietransitie te versnellen door middel van een gebiedsgerichte aanpak. De focus ligt daarbij vaak op de verduurzaming van woningen. In de gemeente Stichtse Vecht zijn Boy Zelle en Wander Apotheker in 2020 begonnen om ook op bedrijventerreinen het verschil te maken.

Er valt, gezien het relatief hoge energieverbruik van bedrijven, veel winst te behalen. Namens de gemeente helpen we, in nauwe samenwerking met ECUB (het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven), om op de bedrijventerreinen Merwedeweg en De Corridor mogelijke alternatieve energiebronnen en besparingsopties te verkennen. We analyseren de beschikbare gegevens, brengen lokale kenmerken in kaart en lichten in verschillende bijeenkomsten aan de ondernemers toe welke mogelijke opties op hun bedrijventerrein te realiseren zijn.

Op basis van de mogelijkheden op het bedrijventerrein en de behoeftes van de ondernemers ondersteunen we vervolgens bij het schrijven van een plan van aanpak. Dat wordt een product dat praktische handvatten biedt om zowel collectief als individueel no regret aan de slag te gaan met de energietransitie en duurzaamheid, aangepast aan de situatie die dáár het meest passend is. Het sluit aan bij de gezamenlijke wensen en wordt niet van bovenaf opgelegd. De bedrijven blijven altijd eigenaar van het proces. Hierbij kunnen ze naar behoefte ontzorgd worden door inhoudelijk en procesmatig ‘meegenomen’ te worden door Procap en ECUB, of juist gefaciliteerd te worden met meer eigen inzet. Deze aanpak helpt de gemeente om in de toekomst ook op andere bedrijventerreinen de verduurzaming van onderop op gang te brengen. De inhoud sluit ook aan bij het opstellen van de gemeentelijke Transitievisie warmte.

Een dergelijke aanpak is nieuw en vereist gezamenlijk pionieren. Zin om deze uitdaging samen aan te gaan, om zo de energietransitie en verduurzaming stap voor stap te versnellen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen verkennen.

Boy Zelle: zelle@procap.nl
Wander Apotheker: apotheker@procap.nl

Anderen lezen ook:

De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij...
13 / 09 / 2021
Marte Rozendaal is begin augustus bij ons in dienst getreden en is vanaf dat moment...
31 / 08 / 2021
Deze zomer heten wij Victor de Beer van harte welkom bij Procap. Victor is 27...
26 / 07 / 2021
Per 1 juli hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij; Josefien van Reeuwijk. Met...
26 / 07 / 2021
‘De Waddeneilanden zijn unieke gemeenten in Nederland. Levendige gemeenschappen omgeven door water. De veerboot is...
12 / 07 / 2021
Hoe start ik met het enthousiasmeren van ondernemers? En hoe ga ik om met de...
23 / 06 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.