Bas de Jong en de Houtskoolschets van het Figuurlijke huis

‘We maken eerst een houtskoolschets, daarna de hoofdstructuur en later de fijnstructuur’, legt Bas De Jong uit die bij Metro en Tram, gemeente Amsterdam betrokken is bij het ontstaan van het nieuwe ‘GVB Railinfrabedrijf’- een fusie die de VRA, GVB en MET raakt. Hij doelt met de schets op het figuurlijke “huis” wat alle betrokkenen samen aan het bouwen zijn.

‘Het is puzzelen hoeveel energie er naar deze transitie gaat en hoeveel naar de lopende projecten’, vertelt Bas. Hij schakelt veel tussen strategisch en operationeel niveau. ‘Het is boeiend om bij de transitie als de projecten de korte en lange termijn te beschouwen en daartussen dan de ruimte te vinden om de noodzakelijke verbindingen te maken.’ Bas: ‘GVB en MET kunnen elkaar goed aanvullen, al zijn er zeker cultuurverschillen waar rekening mee moeten houden. Aansluiting vinden via Teams is lastig: ‘Hopelijk gaat dat na de zomer beter en ook weer op locatie.’

‘Ik kom prima mijn bed uit’, zegt Bas over zijn motivatie. Al is de toekomst nog niet in beton gegoten. ‘Recent gelukkig goed nieuws vanuit het Groeifonds voor de Noord/Zuidlijn. Maar er is nog een hoop werk te doen. En anders is een nieuwe uitdaging ook een goed vooruitzicht’

Anderen lezen ook:

De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij...
13 / 09 / 2021
Marte Rozendaal is begin augustus bij ons in dienst getreden en is vanaf dat moment...
31 / 08 / 2021
Deze zomer heten wij Victor de Beer van harte welkom bij Procap. Victor is 27...
26 / 07 / 2021
Per 1 juli hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij; Josefien van Reeuwijk. Met...
26 / 07 / 2021
‘De Waddeneilanden zijn unieke gemeenten in Nederland. Levendige gemeenschappen omgeven door water. De veerboot is...
12 / 07 / 2021
Hoe start ik met het enthousiasmeren van ondernemers? En hoe ga ik om met de...
23 / 06 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.