Als je weet waar je kwetsbaar bent, dan kun je ook werken aan je veerkracht

In de podcast #tijdvoorverandering spreekt Etienne Kreuzer met Helma Born over veerkracht. Voor Helma is veerkracht meer dan een stedelijke uitdaging, ze voelt zich hier persoonlijk verantwoordelijk voor. En dat zie je in haar werk. Nederland veerkrachtiger maken is haar passie. Ze doet dat onder meer op het terrein van stedelijke ontwikkeling, in het neerzetten van Procap als bureau en in de ontwikkeling van haar eigen leiderschap.

In de podcast vertelt Helma openhartig over veerkracht buiten de stadsranden. “Als je weet waar je kwetsbaar bent, dan kun je ook werken aan je veerkracht. Dat wist ik misschien wel eerder van een stad dan van mezelf.” Afgelopen jaren heeft Helma stappen gezet in haar eigen veerkracht. Dat sluit aan bij wat we als bureau doen: dingen doen die bij je passen en waar je plezier in hebt, en ook ontdekken wat je kwaliteiten zijn en waar je versterking op nodig hebt.” Daarmee groeien niet alleen onze collega’s, maar groeit juist ook het bureau. Wil je weten welke stappen je als organisatie kunt nemen richting veerkracht, of wat Nederland veerkrachtiger maken betekent in de praktijk? Luister dan naar deze podcast.

24 september 2019: Bestaande woningen aardgasvrij – praktische handvatten voor nú

Aardgas, we moeten er allemaal vanaf. Procap directeur advies Helma Born neemt je als middagvoorzitter mee in de zoektocht naar antwoorden op de vragen: wat zijn de alternatieven? Waarin verschillen ze qua praktische consequenties voor een gebouweigenaar? Door onderhoudsprogramma’s en portefeuillebeleid verstandig in te richten is de overgang naar het aardgasvrij krijgen van bestaande woningen straks makkelijker én bespaar je geld. Hoe?

Doelgroep: vastgoedbeleggers, woningcorporaties, ontwikkelaars/bouwers, onderhoudsbedrijven, vastgoedmanagementbedrijven, installateurs, financiers, overheden, makelaars, adviseurs.

Meer informatie: https://vastgoedjournaal.nl/vastgoedkalender/394/-nieuw-bestaande-woningen-aardgasvrij-ndash-praktische-handvatten-voor-nu

Anderen lezen ook:

Over het waarderen van broedplaatsen bij gebiedstransformatie Met een flinke dosis kennis en ervaring op...
25 / 09 / 2023
Hoe krijgen we Nederlanders zover dat ze overstappen op een duurzame manier van vervoer? Dat...
24 / 08 / 2023
Procap kenniscafé: In kenniscafé 5 brachten 3 partijen; VINU, Omniplan en Procap ieder een eigen...
16 / 06 / 2023
Word jij onze nieuwe collega? Wij zijn op zoek naar iemand die écht bijna alles...
8 / 06 / 2023
Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.