'1 miljoen woningen in Nederland kunnen te maken krijgen met funderingsproblemen'

‘Het huis stond zo scheef dat een knikker van de ene naar de andere kant rolde’, vertelt Stanzi Winkel, die samen met Helma Born projectmanager is van de pilot funderingsproblematiek bij de Gemeente Zaanstad, Bouwend Nederland en Netherlands Enterprise Agency (RVO).

1 miljoen woningen in Nederland kunnen te maken krijgen met funderingsproblemen, bijvoorbeeld doordat houten funderingspalen worden aangetast door schimmels. Met het herstellen van de fundering kun je zo’n €80.000,- kwijt zijn en ben je er vaak nog niet. Veel huizen moeten op korte termijn ook nog eens verduurzaamd worden. Slopen en duurzaam terugbouwen kan een oplossing zijn. Samen met de genoemde partijen onderzocht Stanzi of dat voor particulieren met een kleine portemonnee mogelijk is. Met succes, want de sloop/nieuwbouw van de eerste Zaanse pilotwoning vindt op dit moment plaats.

‘Het leuke aan dit project vind ik dat het om een landelijke opgave gaat, waar dringend een andere blik nodig is. Daarnaast gaat het over het helpen van mensen die niet de juiste lijntjes, kennis of middelen hebben. Over mensen gelukkig maken die al jaren met hoge woonlasten in een onveilige, niet-toekomstbestendige woning zitten, die op het punt van instorten staat’ zegt Stanzi.

Anderen lezen ook:

Deze zomer heten wij Victor de Beer van harte welkom bij Procap. Victor is 27...
26 / 07 / 2021
Per 1 juli hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij; Josefien van Reeuwijk. Met...
26 / 07 / 2021
‘De Waddeneilanden zijn unieke gemeenten in Nederland. Levendige gemeenschappen omgeven door water. De veerboot is...
12 / 07 / 2021
Hoe start ik met het enthousiasmeren van ondernemers? En hoe ga ik om met de...
23 / 06 / 2021
“Ik kan geen kant op.” Het is een uitspraak die je tegenwoordig vaak hoort bij...
9 / 06 / 2021
‘CIIO vond het leuk om de tussentijdse toets voor onze certificering bij ons af te...
11 / 05 / 2021

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.