Teamontwikkeling

De interactie tussen mensen bepaalt het succes van een project of programma. ‘Gewoon doen!’ zou je zeggen. Maar helaas, de praktijk laat iets anders zien. Het mooie is: iedereen weet wat kenmerken van een goede en prettige samenwerking zijn. Een fijne constatering, want daarmee kun je stellen dat alle ingrediënten aanwezig zijn om samen een topprestatie te leveren! Nu nog zorgen dat de ingrediënten leiden tot een succesvolle samenwerking. En daar helpen we teams mee.

Wij bouwen aan sociale verbindingen binnen een team. Dat doen we vanuit onze systemische kijk op teams en frisse en open blik. Wij coachen teams op het voeren van een open en veilig gesprek, het bepalen van hun stip aan de horizon en er actief mee aan de slag gaan via kleine stapjes. Teams gaan hierdoor nog beter samenwerken en, zeer belangrijk, met plezier. Ook als het lastig wordt.

Voor de begeleiding van teams hebben we een rugzak vol met theorieën, modellen en werkvormen. Maar bovenal maken we gebruik van de werkpraktijk van de teams, die we als geen ander kennen doordat we er zelf in werken. We spreken daardoor de taal van de teams die we coachen en weten als geen ander wat er allemaal op je pad kan komen.

 Zo helpen wij het beste uit teams te halen!

Onze opdrachten

Bekijk hieronder een aantal van onze mooie teamontwikkelingsopdrachten

Ben je geïnteresseerd in Teamontwikkeling?

Kom langs voor een kop koffie en Jacqueline vertelt je er enthousiast over.

Erkennen in plaats van oplossen zet zoden aan de dijk

Wat direct opvalt aan Jacqueline van Gils, senior projectmanager en teamcoach bij Procap, is haar open houding. Een gesprek met haar gaat op een haast ongemerkte, moeiteloze manier de diepte in. Jacqueline is van huis uit civiel ingenieur en is na haar studie al direct anders van start gegaan dan gebruikelijk in de ingenieurswereld. Een vreemde eend in de bijt maar het werkte wel meteen heel goed. Inmiddels is ze al 20 jaar Procapper en is ze daar nog elke dag blij mee...

Lees hieronder het interview met Jacquelien verder.