Friesland

Regio Deal Zuidoost Friesland

De regio Zuidoost Friesland kenmerkt zich door een sterke mienskip (gemeenschap) en een uniek landschap. Deze kenmerken staan onder druk door relatief grote sociaaleconomische problemen en verandering van het landschap door verdroging, klimaatverandering en de gevolgen van traditionele landbouw. Om de welvaart en de leefbaarheid in het gebied te behouden heeft het Rijk Zuidoost Friesland geselecteerd als een van de gebieden waarmee zij deze zomer een Regio Deal willen sluiten.

De betrokken partners (de gemeente Smallingerland, Heerenveen, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland, Wetterskip Fryslân en de Provincie Friesland) geven samen vooraf invulling aan de Regio Deal. Na het sluiten van de Deal ontvangt de regio 15 miljoen voor projecten die bijdragen aan de pijlers vitale kernen en veerkrachtig landschap. De Regio zuidoost Friesland vraagt ondersteuning bij het vinden van de juiste projecten en de financiële verdeling die daarbij komt kijken. Procap is gevraagd om als projectsecretaris deze keuze voor Regio Deal te begeleiden en inzichtelijk te maken welke projecten uiteindelijk onderdeel zijn van de Regio Deal. De partners hebben consensus bereikt over welke projecten onderdeel uit maken van de Regio Deal.

Hulp nodig bij het in het indienen van een Regio Deal of bij de uitvoering van Regio Dealprojecten? Anda vertelt je er graag meer over.

 

Procappers op dit project

Anda de Blecourt
MSc
Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

Voor de gemeente Amsterdam heeft Bram van der Hulst als assistent projectmanager gewerkt aan...
2020
De gemeente wilde het huidige zwem- en sportcentrum De Brake vernieuwen. Maar in welke...
2020
In samenwerking met DURVT. Een bedrijf, werkzaam in de infrastructuur, heeft een duidelijke missie...
2020

Kennismaken?
Advies nodig…?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.