Groningen

Gasvrij Gorecht

In Hoogezand voelen bewoners de gevolgen van aardgaswinning direct in de vorm van bodemdaling en aardbevingen. Inmiddels heeft het Rijk besloten de gaswinning in Groningen te stoppen. Het inzetten van restwarmte uit industrie is een belangrijk alternatief om woningen en andere gebouwen te verwarmen. De gemeente Midden-Groningen, Waterbedrijf Groningen Duurzaam en kartonfabriek ESKA hebben samen met de woningcorporaties al langer de wens om dat in de wijk Gorecht-Noord in de praktijk te brengen. Een wijk met circa 700 sociale huurwoningen en 200 particuliere woningen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want die wens is al ongeveer 10 jaar oud. Onze hulp werd ingeroepen. Met een project- en communicatieplan is nu voor iedereen duidelijk welke stappen de betrokken partijen samen moeten maken. Op welke manier bewoners het beste worden betrokken, want zij beslissen uiteindelijk over het plan. En vanwege het coronavirus bedachten we alternatieven om de veelal oudere doelgroep toch mee te laten denken, zoals een informatieflyer, on- en offline enquête, webinars en informatievideo’s. Zo zijn alle betrokkenen nu concreet op weg om hier in 2024 aardgasvrij te zijn.

Wil je ook een vergelijkbare wens, ambitie of idee in uitvoering brengen? Of ben je op zoek naar adequaat projectmanagement voor een aardgasvrije wij of dorp? Procappers Caroline en Johan vertellen er graag over.

Procappers op dit project

Johan Duut
ing.
Senior Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

De eerste ervaringen van bewoners met aardgasvrij wonen zijn positief. Woningeigenaren in proeftuinen van...
2023
Maatschappelijke organisaties zoals gemeenten, scholen en zorginstellingen hebben allemaal last van de hoge energieprijzen....
2023
Veel projectmanagers geven aan dat het soms lastig is om vanuit huis aan de...
2023

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.