Evaluatie van gemeentelijk samenwerkingsverband energie U-THUIS

U-THUIS is een regionaal samenwerkingsverband van zeventien Utrechtse gemeenten dat gericht is op de verduurzaming van particuliere koopwoningen. Het huidige programma loopt binnenkort af en U-THUIS en de Provincie Utrecht wilden met een evaluatie richting geven aan het vervolgprogramma. Procap heeft hen daarbij geholpen.

Wij interviewden ruim dertig betrokkenen en voerden een bureaustudie uit gericht op inhoud en proces. Ook vergeleken wij andere samenwerkingsverbanden binnen de provincie. Dit zorgde voor een duidelijk overzicht van de resultaten van het U-THUIS programma en de struikelblokken en kansen binnen intergemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Vervolgens hebben wij de keuzes en afwegingen helder uiteengezet in praktische aanbevelingen. Dit helpt de Utrechtse gemeenten om het vervolgprogramma op een effectieve en efficiënte manier in te richten. Ook leverde de evaluatie een overzicht op van mogelijke samenwerkingsvormen, zodat de overheid doelgericht kan sturen op succesfactoren binnen regionale samenwerking in de energietransitie.

Procappers op dit project

Sietske Voets
MSc MBA
Directeur en Senior Adviseur
Boy Zelle
MSc
Projectmanager en Adviseur Energie en Omgeving

Meer projecten uit deze categorie

Sabina Pruis is als assistent projectmanager werkzaam bij het project Brandenburg-West aardgasvrij. Brandenburg-West is...
2022
Samenwerken om te versnellen Het elektriciteitsnetwerk van Amsterdam is overbelast. Daardoor staan ontwikkelingen in...
2022
Groningen versneld verduurzamen Er rust een nieuwe, grote taak op de schouders van gemeenten:...
2022

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.