Groningen

Wijkvernieuwing Groningen

Procap mag zich in Groningen inzetten in maar liefst drie van de vier wijkvernieuwingsaanpakken. Zo zijn we in zowel Selwerd als De Indische Buurt/De Hoogte aan de slag. De wijken kennen een eigen unieke aanpak, passend bij de lokale problematiek en wensen. Eigenlijk doen we in de wijkvernieuwing alles wat met ons portfolio te maken heeft: herontwikkeling vastgoed, herinrichting openbare ruimte, energietransitie, klimaatadaptatie, sport en beweging, mobiliteit, alles komt langs.

In Selwerd is Arjen Terpstra als projectmanager betrokken. De gemeente Groningen, woningcorporaties, scholen, verenigingen, instanties, ondernemers en bewoners van de wijk Selwerd in Groningen willen hun wijk gezonder, leefbaarder en gelukkiger maken. Zij hebben in het kader van wijkvernieuwing de handen ineengeslagen onder de noemer ‘Sunny Selwerd’. Onder anderen op het gebied van woningbouw, openbare ruimte en groen zijn ambities geformuleerd en is een uitvoeringsprogramma opgesteld. Procap verzorgt het projectmanagement van de fysieke projecten in de wijkvernieuwing.

In de Indische Buurt en de Hoogte speelt veel sociale problematiek, de wijkvernieuwing is hier dus ook voornamelijk gericht op het in hun kracht zetten van de bewoners en voornamelijk de kinderen zelf. Onze uitdaging vanuit Procap is om ook de fysieke ingrepen, onder andere het herinrichten van de Bedumerweg (een belangrijke verkeersader in de stad), met bewoners samen op te pakken.

Beeld bij SakhanPhotography via AdobeStock

Procappers op dit project

Profielpagina website-2
MSc
Adviseur en Projectmanager
Profielpagina website
MSc
Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

Er is sprake van krapte op de woningmarkt in de gemeente Groningen. Ook moeten...
2023
Uit onderzoek blijkt dat inwoners van Nederland een steeds grotere afstand tot de overheid...
2023
Bas Lodder is onlangs gestart als strategisch omgevingsmanager bij de gebiedsontwikkeling van de Spoorzone...
2023

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.