Gemeente Amsterdam

Versnelling energietransitie Gemeente Amsterdam

De energietransitie is in volle gang, maar gaat nog niet snel genoeg. Dat was de conclusie die de gemeente Amsterdam vorig jaar trok. De doelen van 2030, 2040 en 2050 zijn haalbaar, maar vragen volledige focus op de uitvoering. Bas de Jong is binnen het kwartiermakers team trekker van het deel ‘projectmanagement’ en is in die rol ook gestart met het programma Laag Temperatuur Warmtenetten. 

De gemeente Amsterdam wil duidelijker zicht op uitvoeringsactiviteiten, de effectiviteit van deze maatregelen en de bijdrage die ze hebben aan de CO2 reductie, daarom starten ze een uitvoeringsprogramma op.

Daarnaast is het kwartiermakersteams gevraagd om na te denken over de bundeling van de uitvoeringsactiviteiten zodat een integrale aanpak meer verankerd wordt en de ervaring uit grote infrastructurele projecten effectief ingezet kan worden op deze opgave.

Bas: ‘Het is ontzettend waardevol om deze opgave vanuit verschillende perspectieven te bekijken: niet alleen op een projectmatige manier, maar ook vanuit de bewoner en ondernemer, vanuit sociale gelijkheid of vanuit transitie denken. Juist die verschillende perspectieven, in combinatie met een duidelijk doel en een eerlijk verhaal, maakt een aanpak scherp’.

Wil je meer weten over de energietransitie of de versnelling van de uitvoering? Neem dan contact op met Bas.

Procappers op dit project

Profielpagina website
ir.
Senior Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

Schiermonnikoog wil het eerste aardgasvrije eiland en de eerste aardgasvrije gemeente van Nederland zijn....
2023
Procapper Martine Niezink werkt voor de gemeente Eemsdelta aan de ‘aanpak aardgasvrij wonen’, waarin...
2023
Afgelopen jaar werkte Jolien Korbee voor het Actienetwerk 15% GasTerug. Dit actienetwerk is in...
2023

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.