Rotterdam

Stadsproject Alexanderplein Rotterdam

Een nieuwe inrichting voor het stationsplein bij Rotterdam-Alexander!

Door de coronacrisis zijn we extra met de neus op de feiten gedrukt hoe belangrijk een aantrekkelijke en groene buitenruimte is voor alle stadsbewoners. Doormiddel van de zeven Stadsprojecten wil de gemeente Rotterdam zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige openbare ruimte in verschillende delen van de stad. Wethouder Bert Wijbenga noemde de plannen voor de 7 stadsprojecten eerder een belangrijk besluit van dit college. “Juist nu is lef nodig om te investeren in aantrekkelijke openbare plekken waar bewoners en bezoekers elkaar ontmoeten, bewegen en recreëren.”

Als projectmanager van één van de zeven stadsprojecten, het Alexanderplein in de wijk Prins-Alexander heeft Bram het team aangestuurd wat met de transformatie van dit stationsplein aan de slag is gegaan. Hij heeft de IP-procedure (inrichtingsplan) opgestart, het PvE (Programma van Eisen) opgesteld en vast laten stellen en met het team een voorlopig ontwerp voor het nieuwe Alexanderplein opgesteld. Onderdeel van dit traject was ook het maken van afspraken over cofinanciering met mede overheden en commerciële partijen en afstemming met partijen als NS, ProRail, Klépierre en eigenaar/ontwikkelaars in het gebied.

Wil je meer weten over de nieuwe inrichting van het stationsplein Rotterdam-Alexander? Neem dan contact op met Bram.

Procappers op dit project

Bram van der Hulst
MSc
Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

De grote toestroom van Oekraïners heeft, naast de vele spoedzoekers uit Nederland, de druk...
2023
De gemeente Uithoorn staat voor grote opgaven de komende jaren. Deze liggen onder andere...
2023
Sloterdijk-Centrum is één van de deelgebieden van de grootste binnenstedelijke gebiedsontwikkeling van Nederland: Haven-Stad....
2022

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.