Versnelling energietransitie

Energie & Klimaat
Gestart injanuari 2021voorGemeente AmsterdaminNoord-Holland
#energietransitie#warmtenet#kwartiermaker

De energietransitie is in volle gang, maar gaat nog niet snel genoeg. Dat was de conclusie die de gemeente Amsterdam vorig jaar trok. De doelen van 2030, 2040 en 2050 zijn haalbaar, maar vragen volledige focus op de uitvoering. Bas de Jong is binnen het kwartiermakers team trekker van het deel ‘projectmanagement’ en is in die rol ook gestart met het programma Laag Temperatuur Warmtenetten. 

De gemeente Amsterdam wil duidelijker zicht op uitvoeringsactiviteiten, de effectiviteit van deze maatregelen en de bijdrage die ze hebben aan de CO2 reductie, daarom starten ze een uitvoeringsprogramma op.

Daarnaast is het kwartiermakersteams gevraagd om na te denken over de bundeling van de uitvoeringsactiviteiten zodat een integrale aanpak meer verankerd wordt en de ervaring uit grote infrastructurele projecten effectief ingezet kan worden op deze opgave.

Bas: ‘Het is ontzettend waardevol om deze opgave vanuit verschillende perspectieven te bekijken: niet alleen op een projectmatige manier, maar ook vanuit de bewoner en ondernemer, vanuit sociale gelijkheid of vanuit transitie denken. Juist die verschillende perspectieven, in combinatie met een duidelijk doel en een eerlijk verhaal, maakt een aanpak scherp’.

Wil je meer weten over de energietransitie of de versnelling van de uitvoering? Neem dan contact op met Bas.