Participatie Valkenheide - Maarsbergen

Gebieden & Gebouwen
Gestart injuni 2022voorEmmagroep BVinUtrechten afgerond inseptember 2022
#participatie#omgevingswet#bestemmingsplan

Vooruitlopend op de, inmiddels uitgestelde, Omgevingswet, heeft Gemeente Utrechtse Heuvelrug ons verzocht om voor de wijziging van het bestemmingsplan van zes voormalige dienstwoningen een participatietraject uit te voeren.

De afgelopen jaren heeft vastgoedmakelaar Emmagroep BV verschillende voormalig dienstwoningen van Pluryn overgenomen. Deze dienstwoningen zijn door Pluryn afgestoten omdat ze niet voldoen aan de moderne eisen van geschikte groepsaccomodaties. Om regulier wonen mogelijk te maken voor deze woningen is het noodzakelijk het bestemmingsplan te wijzigen. Voor dit omzetten van het bestemmingsplan naar wonen heeft Frank het participatietraject opgezet en in goede banen geleid.

Tijdens de participatie worden de omwonenden en de gemeente geïnformeerd over de bestemmingswijziging, de planning daarvan en is er ruimte voor vragen en reacties. Het doel hierbij is om iedereen mee te nemen in de plannen en de verschillende vragen te beantwoorden. Reacties, vragen en antwoorden worden verwerkt in een verslag, dat aan het eind van het participatieproces richting de gemeente gaat.

Frank: ”Het leuke aan participatie is dat je contact hebt met allemaal verschillende type mensen. Je vertaalt de plannen vanuit de opdrachtgever in duidelijke, begrijpbare taal naar de omwonenden. Dat is vaak even puzzelen”.

Wil je meer weten over participatie? Neem dan contact op met Frank.