Gebiedsontwikkeling Oosterenk Zwolle

Gebieden & Gebouwen
Gestart infebruari 2023voorGemeente ZwolleinOverijssel
#slimmemobiliteit#functiemenging#bedrijventerrein

De Regio Zwolle heeft een forse woonopgave: tussen 2020 en 2040 moeten er maar liefst 50.000 woningen bij komen. Hiervan komt een groot deel (15.000-25.000 woningen) in de stad Zwolle terecht. De gemeente Zwolle wil deze groei deels faciliteren binnen de bestaande stad en heeft gebieden aangewezen waar verdichting kan plaatsvinden. Een van deze gebieden is Oosterenk.

Oosterenk is een gebied aan de oostkant van Zwolle dat nu wordt gekenmerkt door grote regionale trekpleisters, waaronder het Isala-ziekenhuis, het stadion van PEC Zwolle, verschillende onderwijsfuncties en onderzoekscentra en er zijn veel kantoren in het gebied te vinden. Met meer dan 200 bedrijven en instellingen is in dit gebied werkgelegenheid voor ongeveer 12.000 mensen. Dit maakt Oosterenk van groot economisch belang voor Zwolle. Zo heeft het de potentie om te ontwikkelen naar een hoogwaardig, prettig en leefbaar gemengd stedelijk gebied, waarin zowel wordt gewerkt als gewoond. De mix van alle functies én de nabijheid van het landelijk gebied met een uitgebreid recreatief netwerk maken Oosterenk uniek.

Procap verzorgt binnen de gebiedsontwikkeling projectmanagement op verschillende thema’s en projecten, waaronder de ontwikkeling en uitvoering van een mobiliteitsstrategie, een ontwerpleidraad voor openbare ruimte en het begeleiden van herstructureringsprojecten en particuliere initiatieven.

Wil je meer weten over hoe Arjen dit aanpakt? Neem dan contact op.