Flexwonen gemeente Renkum

Gebieden & Gebouwen
Gestart in01-02-2024voorgemeente RenkuminGelderland
#Flexwonen#opvangvoorOekraïners#spoedzoekers

Heb je net alles lekker op de rit, popt er weer een nieuwe uitdaging op waar je mee aan de slag kan. Marloes van Grunsven heeft ervaren dat er gelukkig ook aangename verrassingen zijn die je dag totaal anders maken dan vooraf verwacht. Het tempo om flexwoningen te realiseren ligt vaak hoog. Vooral vanwege de doelgroepen die allemaal liever gisteren dan morgen een woning toegewezen krijgen. De veelzijdigheid van dit soort projecten is wat het zo leuk maakt. Maar hoe houd je jezelf staande in de continue wervelwind die flexwonen met zich meebrengt?

Het gevaar voor projectteams is dat je te veel in beslag genomen bent door de waan van de dag. Iedere dag komen er wel vraagstukken naar voren waarmee je niet direct weet hoe te moeten handelen. Hoe moeilijk het ook lijkt, zorg dat je de tijd neemt om te reflecteren of jullie nog steeds op de juiste weg zitten. Doe dit zeker één keer in de twee weken. Voor je het weet heb je namelijk een afslag genomen die nog veel meer uitdagingen met zich meebrengt. Gebruik ook de mensen die wat verder van het projectteam af staan. Zij kunnen veel beter objectief naar de situatie kijken en de essentie duiden.   

Je handelt met enige regelmaat als projectteam met maar een deel van de feiten, waarop je bij normale gebiedsontwikkelingen een beslissing zou nemen. Discussies over het kip-ei verhaal kunnen je flink aan het twijfelen brengen en er juist voor zorgen dat het project vertraagt. De kunst is dan om toch gewoon ergens te beginnen. In feite maakt het niet uit waar je start, want je weet dat er nog altijd zaken bijgeschaafd moeten worden als er op een later moment meer of betere informatie beschikbaar is. Achteraf is het altijd makkelijker praten. Heb aandacht voor je communicatie naar het bestuur en de omgeving. Als zij snappen dat in een eerdere fase nog niet alle informatie beschikbaar was, kan er meer begrip komen voor het eindresultaat.  

Wil je meer weten hoe Marloes te werk gaat en wat zij doet voor flexwonen in gemeente Renkum, neem dan contact met haar op.