Utrecht

Programma OVprojecten Utrecht

Rutger Siderius was Integraal verantwoordelijk voor een programma van OV-projecten in de provincie Utrecht. Binnen het team OV-projecten stuurde hij op een betere samenwerking met de belangrijkste stakeholders (oa OV-Assetmanagement en exploitatie). Daarnaast is hij het proces gestart om de projecten via het IPM-model aan te sturen. Daarbij had hij zelf de rol van integrale projectmanager van de projecten, en daarmee ook aanspreekpunt voor de politiek bestuurlijke componenten.

Zijn belangrijkste inhoudelijke opgave was de complete vernieuwing van het tramsysteem Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein. Dit betreft onder meer de vervanging van materieel en infrastructuur, verlaging van haltes en de koppeling van de oude Sneltram Utrecht-IJsselstein met de nieuwe tramverbinding van Utrecht Centraal naar de Uithof. Bijzonder onderdeel hierin is de ontwikkeling van het Stationsgebied Nieuwegein-City. Gemeente Nieuwegein heeft de ambitie om dit gebied om te vormen naar een zeer duurzaam gebied. Hiervoor heeft hij een belangrijke bijdrage kunnen leveren om tot een gezamenlijk bestuurlijk projectbesluit te komen met de gemeente Nieuwegein. Daarnaast was Rutger ook verantwoordelijk voor:

  • Nieuwe busstalling, die voorbereid moest worden op een emissie loos OV (in eerste instantie ingezet op elektrische bussen)
  • Beveiligingssysteem Utrechts tram netwerk, inclusief Uithoflijn
  • Vervanging alle 19 overwegen op de SUNIJ-lijn

Totale omvang portfolio OV-projecten: ca € 200 mio, exclusief Uithoflijn en Nieuwe Tram Remise.

Beeld van Maurits90 via Wikipedia

Procappers op dit project

Rutger Siderius
ir.
Senior Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

”De stad leefbaar houden en het landelijk gebied bereikbaar. Dat klinkt als een mooie...
2023
Roermond Bereikbaar is een uitvoeringsorganisaties in midden-Limburg die werkt aan het stimuleren van slimme,...
2023
De ‘governance’ van de railinfrastructuur in de regio Amsterdam is per 1 januari 2022...
2022

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.