Groningen

Ontwerpmanifestatie klimaatadaptatie

Groningen staat bekend als een stad met een prettige leef- en werkomgeving. Dit wil de gemeente in de toekomst behouden. Echter, het klimaat verandert en dit heeft gevolgen voor de gebouwde omgeving: de intensiteit en frequentie van extreem weer neemt toe, waardoor wateroverlast, hitte en droogte voor problemen zorgen. Om in te spelen op deze veranderingen heeft de gemeente Groningen een klimaatagenda opgesteld, waarvan de ontwerpmanifestatie klimaatadaptatie een onderdeel is.

De eerste stap van de ontwerpmanifestatie bestond uit het realiseren van integrale ontwerpen voor openbare ruimte op drie locaties in de gemeente. Procap heeft door middel van een open en lerend ontwerpproces drie ontwerpbureaus aangestuurd en uitgedaagd te komen tot nieuwe en creatieve oplossingen. Voor de drie locaties (het Damsterplein, de Bedumerweg en de wijk Selwerd) zijn perspectieven geschetst voor de realisatie van een klimaatbestendige, groene en aantrekkelijke leefomgeving.

Meer weten over hoe je klimaatadaptatie in je project verwerkt? Neem contact op met Arjen Terpstra of Anda de Blecourt.

Beeld van Strootman Landschapsarchitecten.

Procappers op dit project

Arjen Terpstra
MSc
Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

De eerste ervaringen van bewoners met aardgasvrij wonen zijn positief. Woningeigenaren in proeftuinen van...
2023
Maatschappelijke organisaties zoals gemeenten, scholen en zorginstellingen hebben allemaal last van de hoge energieprijzen....
2023
Veel projectmanagers geven aan dat het soms lastig is om vanuit huis aan de...
2023

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.