Zuid-Holland

Concurrentiegerichte dialoog

De provincie Zuid-Holland wil graag launching customer zijn voor duurzame innovaties en ziet een aanbesteding met Concurrentiegerichte dialoog als beste optie om dat te realiseren in het project ‘N223-duurzaam veilig’. Ook wil de provincie gehoor geven aan het signaal van Bouwend Nederland om duurzaamheid en innovatie een prominentere rol te geven in aanbestedingen. Als laatste is er de ambitie om deze wijze van aanbesteden vaker toe te passen: innoveren in aanbesteden.

Het project kent een lange historie, waarin landschappelijke inpassing een essentiële rol speelt. Ook zijn er een aantal uitdagingen waarover de provincie graag met aannemers is gesprek wil om tot de beste maatschappelijke oplossing te komen.

De provincie en het gecontracteerde ingenieursbureau hebben weinig tot geen ervaring met de Concurrentiegerichte Dialoog. Zowel op het gebied van inhoud en proces, als op het gebied van gedrag is er behoefte aan hulp.

Gedurende de dialoogrondes werden de Coronamaatregelen van kracht, waardoor de dialoog niet meer fysiek konden plaatsvinden.

Als oplossing werd gevraagd om out of de box  te vragen en te adviseren, gecombineerd met training en coaching van het projectteam. Verder vond er een digitale dialoogronde met de 5 gegadigden plaats.

Met een interactieve workshop en positief kritische vragen hebben we het projectteam geholpen tot de juiste vraagstelling (doelen) en criteria te komen om te bepalen welke aanbieding de Beste Prijs Kwaliteit Verhouding heeft. Daarnaast hebben we het team via een 2 daagse training de theorie van Concurrentie Gerichte Dialoog bijgebracht, inzicht geboden in de do’s en dont’s en getraind in het gewenste gedrag. Tot slot hebben we de procesleiding verzorgd van de informatiebijeenkomst en de dialoogrondes en het team gedurende het proces gecoacht door samen te reflecteren. Dit alles heeft geresulteerd in 5 goede inschrijvingen, een door alle partijen zeer gewaardeerd proces en prettige samenwerking en een hecht en leergierig projectteam.

Wil jij ook de kracht van de concurrentiegerichte dialoog ervaren en samen met de markt op zoek gaan naar duurzame innovatieve oplossingen? Jacqueline vertelt je er graag meer over.

Procappers op dit project

Jacqueline van Gils
ing.
Senior Projectmanager en Teamcoach

Meer projecten uit deze categorie

Er is sprake van krapte op de woningmarkt in de gemeente Groningen. Ook moeten...
2023
Uit onderzoek blijkt dat inwoners van Nederland een steeds grotere afstand tot de overheid...
2023
Bas Lodder is onlangs gestart als strategisch omgevingsmanager bij de gebiedsontwikkeling van de Spoorzone...
2023

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.