Omgevingsmanagement

De wereld om ons heen is volop in beweging. Dit biedt kansen, uitdagingen, en vooral veel mooie projecten die impact hebben op de omgeving.

Procap is handig in het aan elkaar knopen van de vele belangen die spelen in onze ruimtelijke projecten. We schakelen makkelijk tussen de wereld van onze opdrachtgevers en de wereld daaromheen. Dit leidt tot een effectieve samenwerking tussen overheden, burgers, ondernemers of andere (professionele) stakeholders. We blijven nieuwsgierig naar wat anderen in te brengen hebben en naar de waardevolle lokale kennis die toegevoegd kan worden. We doen dit door met open vizier en vroegtijdig het gesprek aan te gaan en helder te zijn over waar de speelruimte zit.

En daar waar je samen kunt spelen ontstaan vaak mooie dingen!   

Dit zijn onze omgevingsmanagement projecten

Onderstaande projecten zijn een greep uit de projecten waarin wij ons bezighouden met het verschil maken in de omgeving, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau.

Omgevingsmanagement: bullshitbaan of onmisbaar?

In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde onzin- of bullshitbanen, stond ooit de ‘omgevingsmanager’ op de tweede plaats. Of dat terecht is, is nog maar de vraag. Het inzetten op de relatie met het gebied, zorgt namelijk voor draagvlak en daarmee een soepeler verloop van projecten...

Lees in onderstaand artikel meer over Bas zijn ervaringen als omgevingsmanager.