Whitepaper: Flexwoningen als oplossing voor het woningtekort?

Procap kenniscafé:

Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort?

Één van de grote vraagstukken van dit moment is de woningnood. Één van de mogelijke oplossingen hiervoor zijn flexwoningen. Dit zijn tijdelijke woningen die verplaatsbaar of verwijderbaar zijn én die op korte termijn gebouwd kunnen worden.

Mensen die urgent op zoek zijn naar betaalbare woonruimte kunnen met flexwoningen enorm worden geholpen. Doordat deze woningen verplaatsbaar zijn, zorgt dit voor flexibiliteit; waar de vraag hoog is, worden ze neergezet. Hierdoor krijg je geen leegstand wanneer de vraag afneemt. Dit is in ieder geval het idee. De praktijk blijkt, zoals meestal, weerbarstiger. De 6e editie van het Kennniscafé op 11 mei 2023 ging over de vraag: kunnen we met flexwoningen toch de druk op de woningmarkt verlichten?

Benieuwd naar de uitkomsten, download het whitepaper.

Anderen lezen ook:

Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023
Procap kenniscafé: Gezonde verstedelijking? Hoe integreer je gezonde, leefbare steden met de verdichtingsopgave? Binnen ruimtelijke...
12 / 12 / 2022
Procap kenniscafé: Energierevolutie: een kwestie van kiezen In het kenniscafé gingen 13 deskundigen in gesprek...
31 / 10 / 2022
In het Kenniscafé gedragsverandering & mobiliteit gaan 13 deskundigen in gesprek over een aantal kwesties...
17 / 10 / 2022
Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.