Hoe wij onze CO₂ beperken door een moderne website te laten bouwen

Nieuws
Leestijd:2 minuten
#Nieuwe website#CO₂beperken
Gemiddeld is onze website 97% "schoner" dan andere websites.

CO₂-beperking zit ook in de kleine dingen

Ruimtelijke ontwikkeling en klimaatverandering zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De extreme weersomstandigheden, het verlies van biodiversiteit, hittestress, het zijn slechts enkele van de vele symptomen.

In ons werk lopen we hier tegenaan, maar als bedrijf hebben we hier ook een aandeel in, want met ons werk dragen we bij aan de footprint van ons bureau.

Wij geloven er in dat je met elkaar een verschil kunt maken. Niet alleen door in onze projecten na te denken over de gevolgen van klimaatverandering, maar ook door als individu en op organisatieniveau verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact.

Hoe doen we dit concreet?

  • We zijn de samenwerking aangegaan met bureau popcorn die ons hebben geadviseerd over de website. Daarmee hebben we de website zo ingericht dat we bij de 5% zuinigste websites van Nederland behoren.
  • Ons vervoer is zo duurzaam mogelijk.
  • We eten zo lokaal mogelijk en gebruiken zo min mogelijk vlees
  • De inrichting van ons kantoorpand én het pand zelf is zo circulair mogelijk
  • We ondersteunen duurzame initiatieven
  • En maken ons CO₂ gebruik thuis inzichtelijk voor alle collega’s

We doen dit met een duidelijke visie. Namelijk: alle beetjes helpen. Wellicht niet op de grote verandering, maar wel in het bewustzijn.

Bureau popcorn aan het woord

Omdat Procap een milieubewuste klant is hebben wij een nieuwe website ontwikkeld waarbij duurzaamheid voorop staat. Door moderne ontwikkelingstechnieken met weinig impact te integreren, proberen wij de ecologische voetafdruk van de website te verkleinen. Samen met Procap werken wij aan een groenere toekomst.

Door gebruik te maken van moderne technieken kunnen wij de CO₂ uitstoot van websites verlagen.