Ruimte voor de slimme fiets!

Ruimte voor de slimme fiets!

1 december 2017 Slimme mobiliteit en infrastructuur 0

 

Wie springt er achterop bij mij? Els Leibrand is duidelijk: “De fiets wordt steeds belangrijker en dat moeten we faciliteren in de stad. Dat kan met grootste gebaren zoals ’s werelds grootste fietsenstalling in Utrecht, maar ook met vele kleine gebaren die samen grote impact hebben op het fietsgeluk. Denk bijvoorbeeld aan een knalroze fietspad en een verkeerslicht dat langer op groen staat voor fietsers als het regent.”

Els liet zich op de bijeenkomst van Tour de Force 2020 inspireren door diverse sprekers. Zo verklaarde Vincent Luyendijk de liefde aan fietsers en nam Kees Jansen iedereen mee in zijn onderzoek naar de wijze waarop mensen innovaties en smart technologie accepteren en adopteren. Zijn conclusie: stedelijkheid vraagt om herbezinning.

“Fantastisch om te merken dat de kracht van de fiets steeds meer wordt onderkend en hoger op de stedelijke agenda komt. In mijn projecten ga ik ervoor deze kracht optimaal te benutten. En dat is een flinke uitdaging, omdat kiezen voor de fiets soms betekent dat de auto minder ruimte krijgt. Maar belangen afwegen, partijen bij elkaar brengen en dingen van plan naar uitvoering brengen is mijn expertise. Dus kom maar op met die slimme fietsen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *