Project: Projectleider fiets- en OVmaatregelen

Fiets- en OV maatregelen

Maastricht Bereikbaar is één van de twaalf regio’s binnen het Beter Benutten programma die zich bezig houdt met het beter benutten van de bestaande infrastructuur.

Door het ontwikkelen en uitzetten van maatregelen proberen we automobilisten in de regio Maastricht te stimuleren om de spits te mijden en de auto te laten staan. Via bedrijven bereiken we een groot aantal autoforenzen die we enthousiast maken voor het gebruik van de fiets of het OV voor het woon-werkverkeer.

Maastricht Bereikbaar werkt samen met grote werkgevers in Zuid-Limburg om (de doelstelling) het aantal auto’s in de spits te verminderen. Bij werkgevers worden stimuleringsmaatregelen uitgezet, zoals het probeeraanbod voor het OV; een maand lang gratis het OV proberen voor het woon-werkverkeer, een week lang gratis een e-bike proberen, korting op de aanschaf van een fiets of e-bike en een beloningsprogramma voor werknemers die met de fiets naar het werk komen. De probeeracties zijn een laagdrempelige manier voor werknemers om kennis te maken met het alternatieve vervoermiddel. Daarna krijgen zij een vervolgaanbod en stimuleren we het nieuwe reisgedrag.

 

.

© Maastricht bereikbaar