Project: Atrium/stadhuis Nieuwegein

Stadhuis/Atrium Nieuwegein

De gemeente Nieuwegein heeft samen met de partners Bibliotheek, SWN, UWV en de Wereldwinkel het Stadshuis ontwikkeld. De gedachte was om met de verschillende partners in het Stadshuis, bewoners een logisch en aan elkaar geknoopt programma van informatie aan te bieden in een levendig Stadshuis. Die levendigheid zou (vooral ook) ervaren moeten worden op de begane grond van het Stadshuis: het Atrium. Het Atrium, de open ruimte op de begane grond van het gebouw staat in contact met alle verdiepingen en daarmee met alle gebruikers. De opzet was dat bezoekers al in het Atrium het rijke programma van het Stadshuis ervaren. 

De gemeente Nieuwegein heeft Procap gevraagd een advies te geven over de programmering en het beter laten functioneren van het Atrium in het Stadshuis.  

Inmiddels maakt een aantal partners (zoals het UWV en de WereldWinkel) geen deel meer uit van het Stadshuis en heeft Werk en Inkomen Lekstroom zich als nieuwe partij gevestigd in het Stadshuis. Het beoogde resultaat van een levendig en toegankelijk Stadshuis is niet gerealiseerd. De wens van de partners om met elkaar een samenhangend programma te bieden dat zorgt voor een levendig Atrium, is echter nog wel aanwezig.

© Gemeente Nieuwegein