Project: Handreiking duurzame aanbieder

Project: Handreiking duurzame aanbieder

Voor SBRCURnet, de landelijke kennisinstelling op het gebied van bouw, heeft Procap de beschikbare kennis op het gebied van bouw, duurzaamheid, marketing en communicatie ingezet om de ‘Handreiking Duurzame Aanbieder: Klantbenadering’ te schrijven. In de handreiking wordt het praktische antwoord gegeven op een aantal cruciale vraagstukken van de energietransitie op de woningmarkt, waaronder: Hoe zorgen we dat woningeigenaren daadwerkelijk gaan investeren in de verduurzaming van hun woningen?

De handreiking Klantbenadering is onderdeel van een reeks handreikingen, die aanbiedende partijen (o.a. bouwers en installateurs) inzicht geven in het duurzaam aanbieden en uitvoeren van energierenovaties in de route naar energieneutraal. De handreiking neemt de aanbieder mee in de klantreis van de woningeigenaar en de eindgebruiker. Daarbij wordt uitgelegd hoe het aanbodmodel van de Duurzame Aanbieder beter kan worden door heldere procesverbeteringen die passen bij de wensen van bewoners. Twee vooruitstrevende vormen hiervan, het prestatiemodel en het servicemodel, worden uitgebreid beschreven.

Alle stappen in de klantreis zijn vertaald naar de ‘ondernemersreis’ met praktische adviezen voor de aanbiedende partij en haar activiteiten, aanhaakpunten waar de verschillende soorten woningeigenaren wél op zitten te wachten en de communicatie met woningeigenaren. Meer informatie over het predicaat Duurzame Aanbieder is te vinden op de website: https://www.duurzameaanbieder.nl/

Lees hier de Handreiking Duurzame Aanbieder: Klantbenadering.
Per 1 januari 2018 wordt de B&U Kennisportefeuille van SBRCURnet overgenomen door ISSO Kennisinstituut Bouw en Installatietechniek. De producten blijven daardoor beschikbaar via de website van SBRCURnet. Dit geldt ook voor de producten uit de GWW Kennisportefeuille.