Fietsstimulering voor werkgevers

De campagne ‘Utrecht helpt bedrijven in het zadel’ van Goedopweg heeft als doel medewerkers te stimuleren om vaker de fiets te pakken. Dat draagt bij aan een betere bereikbaarheid en een gezondere én duurzamere werkomgeving. De fiets is namelijk een ruimte-efficiënte vorm van mobiliteit, zorgt voor minder ziekteverzuim en stress en stoot zo’n 95-98% minder CO2 uit dan een (elektrische) auto.

Projectmanager Laura is ‘chef Fiets’ bij Goedopweg, waarbij zij met organisaties in gesprek gaat over manieren van fietsstimulering en zorgt dat hier invulling aan wordt gegeven. De campagne draagt daarin bij aan duurzame gedragsverandering. “Per organisatie kijken we waar de behoefte en potentie ligt. De ene keer stimuleren we medewerkers die al fietsen om meer te gaan fietsen, de andere keer richten we ons meer op mensen die >10 kilometer van het werk afwonen om de auto te laten staan en de (elektrische) fiets te pakken.”

Organisaties die deelnemen aan de fietscampagne krijgen een pakket aan communicatiemiddelen en de mogelijkheid om hun medewerkers twee weken een e-bike, e-bakfiets of speedpedelec te laten proberen. Ook kunnen ze een eigen challenge inrichten in de Ik Fiets-app, waarbij ze samen voor een doel fietsen en er een onderling klassement is. “Door het klassement worden mensen echt fanatiek. Mensen gaan het opnemen tegen elkaar, en pakken niet alleen voor woon-werk ritten de fiets maar ook voor de snelle boodschap”.

Ook kunnen organisaties ervoor kiezen een roadshow te organiseren, waarbij mensen een parcours kunnen afleggen met één van de hippe e-bikes of een e-bakfiets of speedpedelec.

Wil je meer weten over de fietsstimuleringscampagne of gedragsverandering in mobiliteitsprojecten? Neem contact op met Laura.

Procappers op dit project

Profielpagina website-2
MSc
Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

”De stad leefbaar houden en het landelijk gebied bereikbaar. Dat klinkt als een mooie...
2023
Roermond Bereikbaar is een uitvoeringsorganisaties in midden-Limburg die werkt aan het stimuleren van slimme,...
2023
De ‘governance’ van de railinfrastructuur in de regio Amsterdam is per 1 januari 2022...
2022

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.