Gemeente Wijk bij Duurstede

Bedrijventerrein Wijk bij Duurstede

Sinds een paar maanden zetten Brenda Batelaan en Frank Claassen zich in om het bedrijventerrein Broekweg in Wijk bij Duurstede te verduurzamen. Samen met de ondernemers werken zij toe naar een toekomstbestendig bedrijventerrein. 

In samenwerking met Transitiemakers en Gemeente Wijk bij Duurstede, gaan ze de komende tijd aan de slag om het bedrijventerrein goed in beeld te krijgen en kansen te signaleren. Door met ondernemers in gesprek te gaan, wordt in kaart gebracht waar de ondernemers tegenaan lopen en waar de behoefte ligt om te verduurzamen.

‘Het belangrijkste in deze hele opgave is dat we niet vanuit het bureau gaan bepalen wat er moet gebeuren. Dit is een project met en door ondernemers. Zij bepalen uiteindelijk het tempo en de uitkomst’, aldus Brenda. Daarnaast wordt er gekeken op welke manieren ondernemers ontzorgt kunnen worden. Er komen namelijk steeds meer maatregelen op ze af en het is niet altijd duidelijk aan welke regels zij moeten voldoen en hoe zij aan bepaalde subsidies kunnen komen.

Toekomstbestendig
‘In deze opgave kijken we heel breed naar een bedrijventerrein. Niet alleen op welke manieren we duurzame energie kunnen opwekken, maar we kijken ook naar andere kansen in het gebied. Is het bedrijventerrein veilig genoeg voor werknemers? Zijn er mogelijkheden voor deelmobiliteit? Wil je echt naar een toekomstbestendig bedrijventerrein gaan, dan zul je moeten kijken naar het volledige plaatje. En dat doen we door het gesprek met ondernemers aan te gaan’.

Wil je meer weten over het verduurzamen van bedrijventerreinen? Neem dan contact op met Brenda Batelaan.

Procappers op dit project

Profielpagina website
Adviseur en Projectmanager
Profielpagina website
Adviseur en Projectmanager

Meer projecten uit deze categorie

Schiermonnikoog wil het eerste aardgasvrije eiland en de eerste aardgasvrije gemeente van Nederland zijn....
2023
Procapper Martine Niezink werkt voor de gemeente Eemsdelta aan de ‘aanpak aardgasvrij wonen’, waarin...
2023
Afgelopen jaar werkte Jolien Korbee voor het Actienetwerk 15% GasTerug. Dit actienetwerk is in...
2023

Kennismaken?
Advies nodig...?

Wij nemen graag de tijd voor je. Dat kan telefonisch of op één van onze kantoren in Groningen en Utrecht.