“Ik zet me graag in voor de transitie naar een duurzamer Nederland”

Silke Spierings

MSc
Adviseur en Projectmanager

Ik ben zeer gedreven om te werken aan een duurzame samenleving en de energietransitie. Het klimaat wacht niet, we moeten met z’n allen aan de bak. De transitie biedt ook kansen. Laten we ruimte creëren voor nieuwe organisatievormen en businessmodellen, waar de autonomie bij de burger ligt. Lokale energiecoöperaties zijn hier een mooi voorbeeld van.

Ik geloof in de kracht van de mens en van de gemeenschap. Als mensen zich burger voelen, in plaats van alleen consument, ontstaan de mooiste dingen.

De energietransitie is een complexe opgave. Juist in die complexiteit gedij ik goed. Als politicoloog herken ik verschillende stakeholders en hun belangen. De truc is om ze dichterbij elkaar te brengen. Dat doe ik met enthousiasme en empathie. Ik duik graag in nieuwe onderwerpen en weet die goed over te brengen. Ik heb veel ervaring met interviews en schrijf in heldere taal.

 

Professionele vaardigheden

Schrijven, Kritisch denken, Analyseren, Interviewen

Expertise

Verduurzaming bestaande woningvoorraad, Duurzame ontwikkeling, Communicatie, Duurzame Energie

Kwaliteiten

Analytisch, Ambitieus, Creatief, Nieuwsgierig

Je kunt mij bellen of mailen voor:

Hoe het is om bij Procap te werken

Mijn projecten

Geen gekoppelde projecten

Mijn artikelen

‘Heerlijk in Berg en Dal over de mountainbike-tracks sjezen, dat vind ik echt vet!’
De nieuwste aanwinst binnen ons team is Silke Spierings. Silke is sinds 16 augustus bij ons in dienst en is direct gestart met haar klus bij de provincie Utrecht. Per begin september is ze ook actief bij de Bouwcampus. In...
13 / 09 / 2021
Deze procapper heeft geen archief