Ontwerp nieuwe Singel Utrecht nu te bewonderen

Ontwerp nieuwe Singel Utrecht nu te bewonderen

22 februari 2018 Geen categorie 0

Het ontwerp van de nieuwe Singel in Utrecht is nu in real life te bewonderen. Aan de reling van de Marga Klompébrug, aan de kant van HC, is een bord geplaatst waar het ontwerp van de nieuwe Singel te zien is. Een mooie mijlpaal!

Lees meer over het hele project rondom de nieuwe Singel op www.cu2030.nl/singel

Een rondje singel varen is mogelijk in 2020
Vanaf 2015 loopt het water weer vanaf de Weerdsingel tot aan Vredenburg. Sinds juli 2016 tot bij TivoliVredenburg voor de deur, de rest volgt in fases tot 2020. Eeuwen was Utrecht helemaal omsingeld. Tot de jaren 70, toen werd een deel van de singel gedempt, tot verdriet van veel Utrechters. Het water in de singel wordt nu weer teruggebracht. De singel wordt een levendige stadsgracht met werven, horeca en winkels. Hiermee wordt de historische singelstructuur rond de binnenstad in ere hersteld. De singel sluit aan op de Leidsche Rijn zodat een nieuwe vaarverbinding ontstaat.

Foto: www.cu2030.nl

Hoe gaat Catharijnesingel Zuid – het laatste stuk – eruit zien?
De participatie voor het vormgeven van het laatste deel van de singel is afgerond. Waar nu fietsen staan, auto’s rijden, bomen staan en hopen zand liggen, stroomt over een paar jaar weer water. Het gebied tussen de Marga Klompébrug en het Geertebolwerk. We houden rekening met dingen als vaardiepte, vaarbreedte, groen, geschiedenis, fietspaden, plek voor vogels en vlinders, geld, rijbanen en natuurlijk de wensen van de stad. Voor we gaan graven maken we het ontwerp. Bewoners en geinteresseerden denken in stappen met ons mee over de invulling van het ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *