Geweldig en levensgevaarlijk: Jesper’s eerste stageweek bij Procap

Geweldig en levensgevaarlijk: Jesper’s eerste stageweek bij Procap

21 mei 2019 Procap nieuws 0

Jesper Oskam van de Rotterdam Academy is onze eerste stagiair Verbeelding en Verwoording en frist onze website op. Deze 19-jarige student studeert crossmediale communicatie en heeft lang naar een stage gezocht. “Ja, ik heb heel hard in mijn omgeving gezocht naar een stage. Dat lukte niet. Ik werd afgewezen of kreeg helemaal geen reactie.”, vertelt hij. Via LinkedIn had hij meer succes. “Ik plaatse een oproep in mijn kopregel en dat hielp, want zo vond Procap mij.” Ons bureau sprak hem meteen aan. “Ik kwam op gesprek en ik merkte meteen dat het geen saai, suf kantoor is. De historische locatie, de vele planten en de gave boekenplank waar de boeken op kleur zijn gesorteerd ademde een sfeer waar ik blij van werd.”

In zijn stage van 160 uur heeft hij een afgebakende opdracht gekregen van Raymond Dekker, Procap’s Chef Verbeelding en Verwoording. “Mijn opdracht is een nieuwe website vullen en opzetten. “Dat vind ik erg leuk!”, zegt hij enthousiast. Jesper is niet technisch, maar vind het leuk om na te denken over hoe je een website goed kan opzetten en hoe je teksten voor internet slim schrijft. “Nu ben ik bezig met schetsen maken van hoe wij willen dat een pagina er uitziet. Dit bespreek ik en vervolgens ga ik online aan de slag. Dan kijk ik ook of de schets uitvoerbaar is. Dit loopt goed.” De manier van werken bij Procap past ook goed bij hem. “Ik krijg veel ruimte om uit te proberen. Je mag hier vallen en opstaan.” Over zijn uiteindelijke doel is hij duidelijk: “ik wil goede content kunnen maken.”

Enthousiast is hij ook over zijn werk bij de Rotterdam Academy, want naast dat hij er student is, is hij er ook één dag in de week publiciteitsmedewerker. “We zetten de opleidingen in het zonnetje door aan toekomstige studenten te laten zien wat die zijn en wat je er kan doen.” Jesper heeft een duidelijke mening over hoe je dat het beste kunt doen. “Jongeren gaan niet naar de website van een opleiding, maar zoeken op social media naar foto’s, verhalen en video’s van mensen die daar studeren. Dat is ook hoe wij hen willen bereiken en willen laten zien dat dit geen saaie club is, maar dat je hier zelf toffe dingen kunt doen.” Over zijn eigen keuze voor deze diverse opleiding had hij goed nagedacht. “Vooral de creativiteit sprak me aan. Je gaat er niet alleen aan de slag met social media, maar je maakt ook een magazine en je gaat de straat op om mensen te interviewen. Dit past bij me omdat ik graag creatief ben en ik niet lang stil kan zitten.” Zelfs als Jesper lang stil moet zitten komen er creaties uit zijn vingers en tijdens zijn schooltijd moesten zijn boeken het ‘ontgelden’. “Ik tekende heel veel stripfiguren. Eerst Mickey Mouse en daarna een poppetje dat mijn extra aantekeningen verwoordde.”

Zijn eerste week Procap omschrijft hij als geweldig en levensgevaarlijk. “We maakten met alle collega’s een fietstocht door de drukke binnenstad van Amsterdam. Dat was een nieuwe en spannende ervaring. Ik werd zelfs opzij geduwd door iemand die langs mij wilde fietsen.” De tocht leidde langs het project Amsteloever waar Procapper Bram van der Hulst aan werkt. “Dat vond ik heel leuk. Je staat op de locatie en je krijgt een beeld van hoe het eruit gaat zien.” In korte tijd leert hij veel over Procap. “Door de ProcapSalon, de interviews en verhalen op de huidige website leer je het bureau en de projectmanagers goed kennen.” Zijn conclusie: “Procap is rustig en energiek. Op de rustige momenten wordt er hard en gefocust gewerkt en op de energieke momenten zijn er goede en leuke gesprekken. Een goede match.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *