‘Verwachtingen blijven managen is de sleutel tot succes.’

Caroline de Vries werkt sinds september 2018 bij Procap. Inmiddels is ze niet meer weg te denken binnen de organisatie en is ze bij meerdere projecten betrokken. Maar, wie is Caroline en waar houdt ze zich mee bezig bij Procap? Wij gingen bij haar langs om daar een antwoord op te krijgen.

Projectmanager bij Procap

Caroline is, zoals ze het zelf verwoordt, het projectmanagement in gerold. Dat begon tijdens haar periode bij Rabobank. Hier kwam ze in aanraking met projecten, met name de proceskant. Ze vervolgde haar carrière bij een subsidie-adviesbureau. Na anderhalf jaar realiseerde Caroline dat ze meer afwisseling in haar werk wilde. Eén ding was zeker: ze wilde als projectmanager blijven werken. Ze sprak bij Procap met directeur Sietske Voets: ‘Na twee gesprekken was het duidelijk voor me dat ik hier wilde gaan werken.’ Ze vindt het bijvoorbeeld belangrijk dat Procap een lerende organisatie is. Ter illustratie geeft ze aan dat ze in haar eerste jaar de ‘Procap University’ en een ‘Value Engineering’ opleiding heeft mogen volgen.

Aanleggen warmtenet in Hoogezand

Caroline vertelt dat ze de project startup essentieel vindt. Ze geeft een voorbeeld uit haar project in Hoogezand: ‘Je zit aan tafel met allemaal verschillende stakeholders en iedereen heeft andere wensen. Dus heb ik aan het begin gevraagd wat er in hun beste project ooit gewerkt heeft, qua samenwerking en afspraken. Toen zei iemand opeens: “Wat verfrissend dat we eerst overleggen wat we belangrijk vinden en waar we energie van krijgen.” Op die manier leg je de basis voor een goede samenwerking.’

Ze geeft aan samenwerking erg belangrijk te vinden: ‘In je eentje kun je de wereld niet veranderen.’ De meeste energie haalt ze uit de processen binnen en rondom een project, hoewel ze de inhoud ook interessant vindt. Johan Duut, met wie zij daar samenwerkt, geeft haar veel vrijheid en vertrouwt erop dat het goed komt. Daardoor kan Caroline ook de verantwoordelijkheid in deelprojecten op zich nemen en hier het voortouw in nemen.

Circulair en duurzaam werken in Harlingen

In Harlingen werkt Caroline samen met Jos Dijcker aan een project voor de nieuwe ambtelijke huisvesting. Het stadhuis wordt óf nieuwbouw, of er wordt een bestaand gebouw circulair duurzaam gemaakt. Jos is procesbegeleider en Caroline is projectsecretaris, met een adviserende rol. In oktober was er een zogeheten ‘koersdag’, een dag waarop medewerkers van de gemeente bij elkaar langs komen om te kijken waar collega’s aan werken. Caroline en Jos hadden iets leuks bedacht om input te krijgen voor hun project. Ze toonden een Lego-huisje met als titel ‘draag je steentje bij’. Collega’s konden hier aangeven wat er in het nieuwe stadhuis moet komen en wat zij belangrijk vinden.

Caroline is een doener

Een belangrijke kwaliteit van Caroline is communiceren met- en verbinden van stakeholders binnen een project. Ze vindt dit leuk om te doen en wanneer een project stroef verloopt wordt Caroline graag betrokken. Ze vertelt dat ze uitdagingen niet uit de weg gaat. Integendeel: ‘Ik zoek ze juist op en maak een plan om deze succesvol aan te pakken.’ Dat doet zij bijvoorbeeld door na de project start-up een ‘project fresh-up’ te organiseren. Hierin checkt ze of iedereen hetzelfde einddoel nog voor ogen heeft en of bepaalde punten misschien zijn ingehaald door de tijd. Caroline: ‘Verwachtingen blijven managen is de sleutel tot succes.’

Tekst: Niek Botter
Foto: Raymond Dekker

Anderen lezen ook:

Procap kenniscafé: Zijn flexwoningen de oplossing voor het woningtekort? Één van de grote vraagstukken van...
24 / 05 / 2023
Flexibiliteit als antwoord op acute woningnood Nederland heeft behoefte aan veel meer woonruimte en er...
31 / 01 / 2023
Procap kenniscafé: Gezonde verstedelijking? Hoe integreer je gezonde, leefbare steden met de verdichtingsopgave? Binnen ruimtelijke...
12 / 12 / 2022
Procap kenniscafé: Energierevolutie: een kwestie van kiezen In het kenniscafé gingen 13 deskundigen in gesprek...
31 / 10 / 2022
In het Kenniscafé gedragsverandering & mobiliteit gaan 13 deskundigen in gesprek over een aantal kwesties...
17 / 10 / 2022
Voeg je header hier toe In een overzicht van beroepen die kunnen verdwijnen, de zogenaamde...
5 / 07 / 2022

Hier werken wij aan

Elke dag zetten wij ons in voor onze opdrachtgevers, al 25 jaar lang. Vanaf dag 1 doen wij dit met veel energie, deskundigheid en creativiteit. Advies, projectmanagement en teamontwikkeling met een persoonlijke en eerlijke aanpak.

Onze mensen

Procap is een mix van 35 slimme en eigenzinnige mensen die van hun vak houden, elkaar verder helpen in het beter en slimmer worden als professional, voor elkaar zorgen als het even minder gaat en die samen plezier hebben.