Sinds begin dit jaar hebben wij er weer een nieuwe Procapper bij: Sanne Locher.
Sanne heeft erg veel affiniteit met ons thema ‘gebieden en gebouwen’ en gaat graag aan de slag in uitdagende gebiedsontwikkelingsprojecten. Na een lange tijd in Amsterdam te hebben gewoond, is zij net voor de eerste lockdown naar Bussum verhuisd met haar gezin. Daar hebben ze lekker de ruimte en genieten ze veel van de rust en de natuur. Ik sprak Sanne over haar studiekeuze, haar interesses binnen ons werkveld en haar passies voor kunst en cultuur.
Na eerst een jaar rechten te hebben gestudeerd, kwam Sanne er al gauw achter dat daar haar passie niet lag. ‘Een weloverwogen studiekeuze maken bleek best lastig als je net van het VWO komt. Ik heb daarom een studiekeuzetest gedaan en kwam uit op de Bachelor sociale geografie en planologie. Dat bleek echt een schot in de roos te zijn. Het studiecurriculum sprak mij enorm aan en bleek ook nog eens goed op mijn persoonlijke interesses aan te sluiten’.
Na haar Bachelor studie volgde zij met veel plezier de tweejarige Research Master ‘Urban Studies’ aan de UvA. Tijdens deze Master had zij de mogelijkheid om een tijd in Londen te wonen en daar ‘Urban Planning’ te studeren aan de University College London en scriptieonderzoek te doen. Haar onderzoek ging over ‘YUPPS’ (Young Urban Professional Parents), waarbij zij de leefkwaliteit van gezinnen met kinderen in de stad onderzocht. Eenmaal thuis deed zij een vergelijkend onderzoek in Amsterdam.
Na haar studie heeft zij zowel aan projecten gewerkt in de infrastructuur en mobiliteit als in de gebiedsontwikkeling, waarvan de laatste in een rol als projectleider. ‘Wat ik het mooie aan dit vak vind, is dat de fysieke omgeving niet bestaat zonder het menselijke aspect. Die brug van inhoud naar het gericht zijn op de mens, is erg belangrijk voor de verbinding. Ik werk graag samen met de stakeholders in de omgeving aan het project, zo weet ik wat er in de omgeving speelt. Ik ben praktisch en resultaatgericht en vind het belangrijk dat de omgeving zich kan vinden in de besluiten die in een project genomen worden’.
Sanne heeft een grote passie voor reizen, kunst en cultuur. ‘Voor de lockdown ging ik graag naar musea en kunstbeurzen, daarnaast houd ik van opera en balletvoorstellingen en etentjes met vrienden. Door de huidige situatie kan er op dit moment niet veel meer. Ik geniet daarom des te meer van de nieuwe omgeving in en rondom Bussum. We wandelen veel met onze dochtertjes en de hond, wat dat betreft was de timing om te verhuizen perfect voor ons. Ook heb ik veel ritjes gemaakt op onze elektrische bakfiets, zo fietsten we afgelopen zomer vaak naar Amsterdam, dat was echt een feestje met mooi weer. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik kan terugkijken op vele mooie momenten het afgelopen jaar, ondanks de beperkingen’.
De persoonlijke aanpak bij Procap sprak Sanne direct aan. ‘Na mijn vorige functie heb ik bewust een tijdje niet gewerkt. Het was fijn om veel tijd met mijn gezin door te brengen en vervolgens een weloverwogen keuze te maken voor het vervolg van mijn carrière. Ik heb nieuwe energie opgedaan en heb veel zin in dit nieuwe hoofdstuk bij Procap’.
Het thema ‘gebieden en gebouwen’ spreekt Sanne het meest aan, daar ligt haar interesse en daar wil zij zich verder in ontwikkelen. ‘Ik ben heel breed geïnteresseerd, zowel zakelijk als privé. Ik zal mij uiteraard ook verder verdiepen in de andere thema’s, want ik ben erg ambitieus en wil me graag breder blijven ontwikkelen’.
Als ik Sanne vraag naar haar droomproject, moet ze daar even over nadenken. ‘Juist door mijn brede interesse, vind ik dat een moeilijke vraag’, lacht ze.
‘Het eerste waar ik aan denk is een herontwikkelingsproject, waar de relatie met de stakeholders van groot belang is, oftewel de communicatie met de omgeving. Middels een participatietraject samen aan de beste uitvoering van het project werken, is belangrijk. Als je in het beginstadium van het project al goed naar de omgeving luistert, kun je ervoor zorgen dat het project succesvol kan worden afgerond’.
Tekst: Derya Dirker
Foto: Raymond Dekker